Ο ρόλος της παράλληλης συμμετοχής των προμηθευτών στη μηχανική ανάπτυξη νέων προϊόντων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Ο ρόλος της παράλληλης συμμετοχής των προμηθευτών στη μηχανική ανάπτυξη νέων προϊόντων

Παπαδάκης, Επαμεινώνδας Γ.

Ο στρατηγικός προγραμματισμός είναι η βάση για τη διαχείριση του μέλλοντος οποιασδήποτε επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευασμένων προϊόντων, για τα οποία υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις λόγω της ανάγκης να προμηθευτούν συστατικά με μεγάλο χρόνο παράδοσης όπως τα εργαλεία και στοιχεία της γραμμής συναρμολόγησης και παραγωγής. Το Simultaneous Engineering πρέπει να έχει μια ειδική και προεξέχουσα θέση ακόμη και σε αυτήν την πρόωρη φάση του προγραμματισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλα τα ζητήματα που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στο νέο προϊόν έχουν εξεταστεί και δοκιμαστεί σε αυτό. Η διαδικασία αρχίζει με ερωτήματα σχετικά με βασικά ζητήματα, μερικά από τα οποία είναι τα ακόλουθα: η επιχείρηση έχει μια επίσημη στρατηγική κατεύθυνση που μοιράζεται με όλους, δηλ., οι συνεταίροι (υπάλληλοι), η κοινότητα, οι πελάτες, οι επενδυτές και οι προμηθευτές η στρατηγική καλύπτει τις βιομηχανίες, τις αγορές, και τα προϊόντα που αγγίζει η επιχείρηση. Όλες οι υπάρχουσες στρατηγικές αγοράς - προϊόντων ενεργούν μαζί, για να μεγιστοποιήσουν το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κέρδος, την αποδοτικότητα και να αυξήσουν τελικά του μεγέθους της επιχείρησης. Η κυριότερη στρατηγική απόφαση έχει να κάνει με τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων που θα στηρίξουν την κερδοφόρα ανάπτυξη της επιχείρησης. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων είναι μια από τις πορείες που μια επιχείρηση μπορεί να πάρει για να οδηγηθεί σε μία μελλοντική κερδοφόρα ανάπτυξη. Πολλές εταιρίες αναπτύσσουν τα προϊόντα τους εσωτερικά, με στοιχεία που προέρχονται από τους εργαζομένους, τους πελάτες, προμηθευτές αλλά και από εξωτερικούς συμβούλους. Μερικές επιχειρήσεις επιλέγουν να λάβουν τη νέα τεχνολογία μέσο συγχωνεύσεων αλλά και εξαγορών άλλων επιχειρήσεων. Σε συνδυασμό με τους παραπάνω παράγοντες το Simultaneous Engineering πρέπει να λειτουργεί μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου η πειθαρχημένη προσέγγιση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων να υποστηρίζεται και να διευκολύνεται από την ανώτερη διοίκηση.

Master Thesis

Παραγωγή
Production engineering
Concurrent engineering
Logistics


Ελληνική γλώσσα

2004-12-02T11:14:36Z
2005-11-02T11:14:36Z
2006-04-03T12:23:49Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.