Τεχνικοοικονομική ανάλυση μεθόδων θερμικής επεξεργασίας αστικών στερεών απορριμάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Τεχνικοοικονομική ανάλυση μεθόδων θερμικής επεξεργασίας αστικών στερεών απορριμάτων

Κοντόπουλος, Γεώργιος

Η παρούσα μελέτη αποσκοπεί στην τεχνικοοικονομική ανάλυση μεθόδων θερμικής επεξεργασίας αστικών στερεών απορριμμάτων και στοχεύει στην αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης σε διεθνές επίπεδο και τον καθορισμό των οικονομικών προϋποθέσεων για την υλοποίηση αντίστοιχων επενδύσεων στον ελληνικό χώρο. Στα πλαίσια αυτά, εξετάζεται μια μελέτη περίπτωσης για την υλοποίηση μιας μονάδας επεξεργασίας αστικών στερεών απορριμμάτων δυναμικότητας 1500 τόνων ημερησίως και ενεργειακής αξιοποίησης των επεξεργασμένων απορριμμάτων σε ρευστοποιημένη κλίνη με ανακυκλοφορία (circulating fluidized bed combustion) δυναμικότητας 600 τόνων RDF ημερησίως στον νομό Αττικής. Για τον υπολογισμό της οικονομικότητας του εν λόγω επιχειρηματικού σχεδίου γίνεται ανάλυση ευαισθησίας ως προς τις βασικές παραμέτρους σχεδιασμού. Σύμφωνα με την οικονομική ανάλυση, η βιωσιμότητα μιας τέτοιας επένδυσης εξαρτάται κυρίως από την τιμολόγηση του τέλους διάθεσης του εισερχόμενου ρεύματος. Ο καθορισμός δε του τέλους αυτού εξαρτάται από τον φορέα υλοποίησης και λειτουργίας του έργου, καθώς ένα αυτοχρηματοδοτούμενο επιχειρηματικό σχέδιο προσδοκά σε αυξανόμενα έσοδα σε περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Master Thesis

Απορρίμματα
Refuse and refuse disposal
Ανακύκλωση (Απόβλητα, κλπ.)


Ελληνική γλώσσα

2004-12-16T11:14:36Z
2005-11-16T11:14:36Z
2006-04-03T12:24:05Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.