Ανάλυση επικινδυνότητας τοξικών ουσιών για το περιβάλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Ανάλυση επικινδυνότητας τοξικών ουσιών για το περιβάλλον

Δεληγιάννη, Αγλαϊα Π.

Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως θέμα την ανάλυση επικινδυνότητας τοξικών ουσιών για το περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιηθεί αρχικά μια βιβλιογραφική ανασκόπηση για τον καθορισμό των υπαρχόντων δεδομένων και τον εντοπισμό των ελλείψεων. Η ανασκόπηση αυτή βρίσκεται κυρίως σε μελέτες και μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί στην Αμερική και στην Ολλανδία αφού εκείνες είναι οι χώρες που έχουν ασχοληθεί περισσότερο και μπορούν να παρουσιάσουν αξιόλογα αποτελέσματα για το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, γίνεται και μια σύγκριση της ανάλυσης επικινδυνότητας για τον άνθρωπο με την αντίστοιχη για το περιβάλλον, δεδομένου ότι για τον άνθρωπο υπάρχουν πολύ περισσότερα δεδομένα αφού η έρευνα για τον άνθρωπο υπήρξε πολύ πιο εκτεταμένη και σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό συμβαίνει αφενός μεν γιατί ο άνθρωπος θεωρείται σημαντικότερος και έτσι οι έρευνες ξεκίνησαν από αυτόν και αφετέρου λόγω της μεγαλύτερης πολυπλοκότητας που παρουσιάζει το περιβάλλον. Έτσι, εξετάζονται εκείνα τα αποτελέσματα για τον άνθρωπο τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση επικινδυνότητας για το περιβάλλον. Στη συνέχεια, υπολογίζουμε τις εξισώσεις υπολογισμού συγκέντρωσης της πιθανώς επικίνδυνης μολυσματικής ουσίας στα μολυσματικά μέσα, καθώς και τις εξισώσεις υπολογισμού δόσης στους πιθανούς αποδέκτες. Κατόπιν, με βάση τις παραπάνω εξισώσεις εφαρμόζουμε μια μελέτη περίπτωσης για μια υποτιθέμενη περιοχή της Αττικής για την οποία μας έχουν δοθεί μετρήσεις συγκέντρωσης ορισμένων πιθανώς επικίνδυνων μολυσματικών ουσιών σε διάφορα σημεία.

Master Thesis

Τοξικές ουσίες
Προστασία
Περιβάλλον


Ελληνική γλώσσα

2006-04-03T12:24:12Z
2005-11-23T11:14:36Z
2004-12-23T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.