Προγραμματισμός αναγκών προσωπικού σε παραγωγικές μονάδες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Προγραμματισμός αναγκών προσωπικού σε παραγωγικές μονάδες

Κατσιγίνης, Εμμανουήλ Δ.

Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε ο προγραμματισμός αναγκών προσωπικού σε παραγωγικές μονάδες. Μετά από μια γενική ανασκόπηση των λιγοστών μοντέλων προγραμματισμού του εργατικού δυναμικού που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία, επιλέχθηκε και μελετήθηκε σε βάθος ένα από αυτά και συγκεκριμένα ένα μοντέλο για τον Οικονομικό Προγραμματισμό Βαρδιών (Εργασίας) με Υπερωρίες (Economic Manpower Shift Planning with Overtime ή EMSP-O). Το μοντέλο αυτό επιδιώκει τον προγραμματισμό του εργατικού δυναμικού και των υπερωριών σε κάθε διαθέσιμη βάρδια κάθε εργάσιμης ημέρας, με σκοπό την εκπλήρωση των στόχων της παραγωγής στα πλαίσια ενός δεδομένου χρονικού ορίζοντα με ελάχιστο κόστος. Το βασικό συμπέρασμα από τη μελέτη του μοντέλου αυτού είναι ότι η αποτελεσματική χρήση της υπερωρίας οδηγεί σε σημαντικές μειώσεις του συνολικού κόστους του εργατικού δυναμικού. Με βάση μια σειρά αποδεδειγμένων ιδιοτήτων, προέκυψαν ορισμένες, εντελώς νέες, πρακτικές πολιτικές προγραμματισμού προσωπικού και οι συνθήκες υπό τις οποίες κάθε μία από αυτές είναι βέλτιστη (Conditions for Optimality). Τέλος, στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται και ορισμένοι αναλυτικοί τύποι υπολογισμού του συνολικού κόστους, καθιστώντας λιγότερο επιτακτική στο μέλλον τη χρήση προγραμμάτων βελτιστοποίησης, ενώ παράλληλα παρέχονται κατευθύνσεις για την δημιουργία βελτιωμένων αλγορίθμων καθώς και γενικότερες προτάσεις για περαιτέρω έρευνα.

Master Thesis

Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού
Project management
Production scheduling
Management
Industrial development projects


Ελληνική γλώσσα

2005-12-08T11:14:36Z
2006-04-03T12:24:50Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.