Το σύστημα στρατηγικής διαχείρισης balanced scorecard και η απήχηση του στις ελληνικές επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Το σύστημα στρατηγικής διαχείρισης balanced scorecard και η απήχηση του στις ελληνικές επιχειρήσεις

Κουβαράς, Αθανάσιος Φ.

Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάλυση των αρχών του στρατηγικού συστήματος διαχείρισης balanced scorecard και η έρευνα της απήχησής του στις ελληνικές επιχειρήσεις. Αρχικά αναλύονται τα νέα δεδομένα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, τα οποία οδήγησαν στη συμπλήρωση των οικονομικών δεικτών με δείκτες περιγραφής της μελλοντικής επιτυχίας και στη δημιουργία του balanced scorecard. Στη συνέχεια, μελετώνται οι τέσσερις συνιστώσες του συστήματος, η οικονομική, η πελατειακή, των εσωτερικών διαδικασιών και της εκμάθησης – ανάπτυξης. Ακολούθως, περιγράφεται η μέθοδος εφαρμογής του balanced scorecard σε επιχειρήσεις κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα, που οδηγεί σε υλοποίηση και συνεχή εκσυγχρονισμό της στρατηγικής. Τέλος, παρατίθεται το ερωτηματολόγιο της έρευνας για τη διείσδυση του συστήματος στις ελληνικές επιχειρήσεις και η ανάλυση των απαντήσεων.

Master Thesis

Απόδοση
Μέτρηση
Οργανωσιακή αποτελεσματικότητα
Στρατηγικός σχεδιασμός


Ελληνική γλώσσα

2005-12-16T11:14:36Z
2006-04-03T12:25:03Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.