Η οργάνωση ενός συστήματος ασφάλισης φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Η οργάνωση ενός συστήματος ασφάλισης φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Πετσέτη, Αγλαΐα Α.

Νεκτάριος, Μιλτιάδης

Η συμβολή της παρούσας εργασίας, εκτός από το να εντοπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές, να εκφράσει την αναγκαιότητα αντιμετώπισης τους και να διερευνήσει πιθανές λύσεις που έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως μέσω της εξέτασης της σχετικής βιβλιογραφίας, είναι να προτείνει ένα σύστημα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών των σεισμών στη χώρα μας λαμβάνοντας υπόψη πραγματικά δεδομένα μέσω της δημιουργίας ενός πραγματικού χαρτοφυλακίου που εκτίθεται στο σεισμικό κίνδυνο. Μέχρι τώρα οι ασφαλιστικές εταιρείες εφαρμόζουν μοντέλα εκτίμησης ζημιών στο δικό τους χαρτοφυλάκιο κινδύνων που όμως είναι πολύ περιορισμένο λόγω του χαμηλού βαθμού ασφάλισης του κινδύνου του σεισμού στη χώρα μας. Η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων σε εθνικό επίπεδο όπως επιτευχθεί στην παρούσα διατριβή και η εκτίμηση των ζημιών από τους σεισμούς είναι πολύ χρήσιμη γνώση για τους ασφαλιστές, τους αντασφαλιστές αλλά και για το ίδιο το κράτος κατά τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων των σεισμών. Η δημιουργία αυτής της βάσης δεδομένων αναμένεται να έχει και μελλοντική χρήση για την εκτίμηση ζημιών από άλλες φυσικές καταστροφές επιτρέποντας κατά τον ίδιο τρόπο την καλύτερη διαχείριση τους.

Doctoral Thesis

Φυσικές καταστροφές -- Ελλάδα
Disaster insurance
Σεισμοί
Ασφάλιση -- Ελλάδα


Ελληνική γλώσσα

2015-02-02T12:56:51Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.