Θεωρία διάταξης χαρτοφυλακίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Θεωρία διάταξης χαρτοφυλακίων

Λάζιος, Δημήτριος Ι.

Βολιώτης, Δημήτριος

Η διατριβή με τίτλο « Θεωρία Διάταξης Χαρτοφυλακίων » πρωτίστως παραθέτει, μέσα από την αλγεβρική σκοπιά, την μεθοδολογία εκείνη που εδραιώνει την ύπαρξη της διάταξης κυριαρχίας σε μη μηδενικά χαρτοφυλάκια που εμπεριέχουν αριθμήσιμο αριθμό χρεογράφων, με στόχο την συμβολή στις επενδυτικές επιλογές των οικονομικά δρώντων. Στην συνέχεια επιχειρείται η εφαρμογή της διάταξης κυριαρχίας των χαρτοφυλακίων, που παρατέθηκε, στην επίλυση του προβλήματος εύρεσης του χαρτοφυλακίου ασφάλισης της ελάχιστης πριμοδότησης κινδύνου. Του χαρτοφυλακίου, δηλαδή, εκείνου του οποίου η απόδοση ‘’ κυριαρχεί ‘’ της απόδοσης που επιθυμεί να διασφαλίσει ο επενδυτής με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η παράθεση πρακτικών εφαρμογών, τόσο σε πλήρεις όσο και σε μη-πλήρεις αγορές, συμβάλλει περαιτέρω στην κατανόηση της συνεισφοράς της διάταξης κυριαρχίας των χαρτοφυλακίων στην επίλυση του προβλήματος αυτού. Τέλος, στοχεύοντας στην ανάλυση των συνεπειών του κόστους συναλλαγών στην λειτουργία των αγορών, παρατίθεται μια εναλλακτική προσέγγιση της διάταξης κυριαρχίας των χαρτοφυλακίων, προσαρμοσμένη στις προσωπικές προτιμήσεις των επενδυτών και στην ενδεχόμενη αλλαγή των προτιμήσεων, αυτών, με την είσοδο του συναλλακτικού κόστους. Η ανάλυση, κι εδώ, μιας σειράς παραδειγμάτων οδηγεί σε συμπεράσματα για τον ρόλο του κόστους συναλλαγών τόσο στην επιλογή χαρτοφυλακίου από τον επενδυτή όσο και στον καθορισμό του χαρτοφυλακίου ασφάλισης της ελάχιστης πριμοδότησης κινδύνου.

Master Thesis

Χρεόγραφα
Χρηματοπιστωτικές αγορές
Διαχείριση χαρτοφυλακίου
Συναλλαγές


Ελληνική γλώσσα

2015-03-02T07:52:43Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.