Ανάλυση και ερμηνεία παραγόντων που επηρεάζουν την πιστοληπτική ικανότητα οικονομικών μονάδων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Ανάλυση και ερμηνεία παραγόντων που επηρεάζουν την πιστοληπτική ικανότητα οικονομικών μονάδων

Γουλάκος, Ιωάννης Δ.

Ζήσης, Βασίλειος

Τα τελευταία χρόνια πλήθος μελετών έχουν αναδείξει τη σπουδαιότητα της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των οικονομικών μονάδων ως τρόπο προστασίας των πιστωτών αλλά και των πιστούχων (σύμφωνα με μια δεύτερη ανάγνωση) από ανεπιτυχείς συνδιαλλαγές. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να προσεγγισθεί η έννοια του κινδύνου και πιο συγκεκριμένα του πιστωτικού κινδύνου και να παρουσιασθούν τα κυριότερα μοντέλα αποτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεων που έχουν αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί και μια μελέτη αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας σε ένα δείγμα δεκατεσσάρων επιχειρήσεων διαφορετικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με ένα από τα πιο γνωστά και πιο παλιά σχετικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την πρόβλεψη της επικείμενης πτώχευσης μιας επιχείρησης, το μοντέλο Altman Z-Score.

Master Thesis

Πτώχευση
Πιστωτικός έλεγχος -- Οικονομετρικά μοντέλα
Πίστωση -- Διαχείριση
Πιστωτικός κίνδυνος


Ελληνική γλώσσα

2015-03-03T13:44:49Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.