Η χρησιμότητα του λειτουργικού και καθαρού κέρδους καθώς και των ιδίων κεφαλαίων στην εξήγηση των αποδόσεων των μετοχών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2003 (EL)

Η χρησιμότητα του λειτουργικού και καθαρού κέρδους καθώς και των ιδίων κεφαλαίων στην εξήγηση των αποδόσεων των μετοχών

Χασιώτης, Θωμάς

Αντικείμενο της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η χρησιμότητα του λειτουργικού και καθαρού κέδρους καθώς και των ίδιων κεφαλαίων στην εξήγηση των αποδόσεων των μετοχών. Μια από τις σπουδαιότερες οικονομικές καταστάσεις που συντάσσει η επιχείρηση είναι τα αποτελέσματα χρήσεως όπου αντικατοπτρίζεται η ικανότητα να πραγματοποιεί κέρδη , να παρουσιάζει δηλαδή τα έσοδα τα έξοδα και το καθαρό κέρδος της επιχείρησης. Το λειτουργικό και το καθαρό κέρδος μετρά την επιτυχία της επιχείρησης σε ορισμένη χρονική περίοδο. Για το λόγο αυτό ο επιχειρηματικός κόσμος, τράπεζες, επενδυτές, χρηματοδότες τα χρησιμοποιούν, για να εκτιμήσουν την επενδυτική αξία και την αποδοτικότητα της επιχειρήσεως. Οι οικονομικές καταστάσεις όπου εμφανίζεται το καθαρό και το λειτουργικό κέρδος παρουσιάζουν τη δυναμική μορφή της επιχείρησης και μας δίνει πληροφορίες για ολόκληρη τη διαχειριστική χρήση. Προκειμένου όμως να ληφθούν διάφορες αποφάσεις θα πρέπει να τονισθεί η σχετικότητα της μετρήσεως και του καθορισμού του καθαρού κέρδους επειδή ο υπολογισμός του βασίζεται σε πολλές υποθέσεις και εκτιμήσεις και είναι κατορθωτός μόνο κατά προσέγγιση.

Master Thesis

Κεφάλαιο
Μετοχές


Ελληνική γλώσσα

2006-04-03T12:25:37Z
2004-12-13T11:14:36Z
2003-12-01T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.