Μελέτη επιχείρησης που ανήκει στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών - Cyta Hellas

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Μελέτη επιχείρησης που ανήκει στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών - Cyta Hellas

Τριχάκη, Μαρία Ε.

Γεωργόπουλος, Νικόλαος

H λέξη «Τηλεπικοινωνία» προέρχεται από τη λέξη «Τηλέ» (ελληνικής προέλευσης) που σημαίνει μακριά - από απόσταση και από τη λέξη «επικοινωνία» (λατινικής προέλευσης) που σημαίνει μετάδοση – σύνδεση. Στις μέρες μας, ο όρος τηλεπικοινωνία ορίζεται ως η μετάδοση πληροφοριών, (γραπτό κείμενο, εικόνα, ήχος), με κάθε μορφής ενσύρματη ή ασύρματη, ηλεκτρική, ακουστική, οπτική, ηλεκτρομαγνητική επικοινωνία δύο ή περισσότερων προσώπων, ανεξάρτητα από το μήκος της απόστασης. Στο παρελθόν, με τον όρο τηλεπικοινωνίες, εννοούσαμε την μετάδοση φωνής μέσω τηλεφωνικών γραμμών. Οι τηλεπικοινωνίες, ξεκίνησαν το 1850 με την τηλεγραφία. Μετά από 30 χρόνια, το 1880, εισάγεται και η τηλεφωνία σαν τρόπος τηλεπικοινωνίας και παρατηρούμε μια σταδιακή εξέλιξη μέχρι το 2000, όπου και βλέπουμε τις τηλεπικοινωνίες να εξελίσσονται στη σημερινή τους μορφή που είναι η κινητή τηλεφωνία, το διαδίκτυο, το έγχρωμο fax, οι δορυφορικές επικοινωνίες κ.λπ. Οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν μία από τις πολύ δυναμικές αγορές, καθώς είναι από τους κλάδους που συντέλεσε και συντελεί σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το κοινωνικοπολιτιστικό επίπεδο του πληθυσμού της χώρας.

Master Thesis

Τηλεφωνική επικοινωνία
Τηλεπικοινωνίες -- Διοίκηση και οργάνωση
Τηλεπικοινωνίες -- Ελλάδα
Στρατηγικός σχεδιασμός


Ελληνική γλώσσα

2015-03-06T10:24:17Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.