Η σχέση μεταξύ μερισματικής απόδοσης και του κινδύνου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2003 (EL)

Η σχέση μεταξύ μερισματικής απόδοσης και του κινδύνου

Αλαπάντα, Αναστασία

Το αντικείμενο της έρευνας αυτής, είναι η μελέτη της σχέσης μεταξύ της μερισματικής απόδοσης και του κινδύνου των εταιρειών. Οι Combola και Liu (1993) εξετάζουν την σχέση, με βάση το υπόδειγμα της αγοράς (CAPM). Eπίσης, εισάγουν και έναν άλλο παράγοντα, την σταθερότητα των μερισμάτων, η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως μια ένδειξη μικρότερου ρίσκου για τις εταιρείες που την ακολουθούν. Συμπερασματικά οι εταιρείες που πληρώνουν υψηλότερο και σταθερό μέρισμα θα πρέπει να αποδίδουν καλύτερα από εταιρείες που απλώς πληρώνουν υψηλό μέρισμα. Ως εταιρείες που ακολουθούν την πολιτική διανομής σταθερού μερίσματος θεωρούνται εκείνες που αρνούνται να κόψουν το μέρισμα τους. Οι εταιρείες που δεν πληρώνουν καθόλου μέρισμα τοποθετούνται σε ένα ξεχωριστό γκρουπ – αυτό των zero yield stocks. Ως δείγμα για την ανωτέρω έρευνα χρησιμοποιήθηκαν 1080 εταιρείες. Ελήφθησαν δεδομένα για το διάστημα του Δεκεμβρίου 1969 έως το Δεκέμβριο του 1984. Η μερισματική απόδοση υπολογίστηκε ως το άθροισμα των μερισμάτων που πληρώθηκαν τον προηγούμενο χρόνο προς την τιμή της μετοχής στην αρχή της δωδεκάμηνης περιόδου. Στην παρούσα μελέτη -έρευνα χρησιμοποιήθηκαν περίπου 200 εταιρείες. Ελήφθησαν δεδομένα από αρχές του έτους 1990 μέχρι το έτος 2001, ουσιαστικά δώδεκα χρόνια.. Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι σημαντικά στατιστικά αποτελέσματα ύστερα, από την εξέταση τα διαφόρων παραγόντων της παλινδρόμησης η οποία έγινε με την χρήση του E-VIEWS.

Master Thesis

Μερισματική πολιτική
Μετοχές


Ελληνική γλώσσα

2006-04-03T12:25:40Z
2004-12-13T11:14:36Z
2003-12-01T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.