Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: η σημασία της ισλαμικής θρησκείας στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: η σημασία της ισλαμικής θρησκείας στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Σκορδίλη, Θεοδώρα - Έμμα Σ.

Τζιαμπίρης, Αριστοτέλης

Οι σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρασαν από διαφορετικά σταδία και κατά την πάροδο του χρόνου άλλες φορές διακόπηκαν, άλλες ανέκαμψαν εκ νέου. Οι ευρωτουρκικές σχέσεις επιδεινώθηκαν και βελτιώθηκαν πολλές φορές, έως ότου εμφανίστηκε η άποψη ότι η Τουρκία χρειάζεται να αναπροσανατολίσει τις κατευθυντήριες γραμμές της και να εγκαταλείψει τον στόχο της πλήρους ένταξης. Ωστόσο, η επίμονη στάση των τουρκικών κυβερνήσεων υπέρ της ένταξης και η έντονη φιλοδυτική στάση τους, διαμόρφωσε και την αντίστοιχη πολιτική που ισχύει και στις μέρες μας. Σκοπός του πονήματος αυτού είναι η εξέταση των σχέσεων Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, της μέχρι τώρα ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και των τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την ένταξή της στην Ε.Ε. Αφενός, θα εξεταστεί το συμβατικό και νομικό πλαίσιο που καλύπτει τις μεταξύ τους σχέσεις, και αφετέρου θα μελετηθούν τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αλλά και οι ενδεχόμενες προοπτικές που δημιουργούνται στην Ε.Ε. Έμφαση θα δοθεί στο κατά πόσο η ισλαμική θρησκεία της χώρας αποτελεί τροχοπέδη για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Master Thesis

Τουρκία -- Εξωτερικές σχέσεις -- Ευρωπαϊκή Ένωση
Τουρκία -- Πολιτική και διακυβέρνηση


Ελληνική γλώσσα

2015-03-16T12:41:35Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.