Μελέτη περιφερειακής ανάπτυξης:η περίπτωση του ελληνικού τουρισμού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Μελέτη περιφερειακής ανάπτυξης:η περίπτωση του ελληνικού τουρισμού

Συριανός, Στυλιανός

Πρωταρχικός σκοπός της μελέτης, είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας αναφορικά με την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, το νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει, καθώς επίσης και οι μελέτες που τελέστηκαν στις δυο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, σχετικά με την τουριστική δραστηριότητα. Στην έρευνα διατυπώνονται με σαφήνεια, τα αναπτυξιακά επενδυτικά κίνητρα που αφορούν κάθε περιφέρεια και τα οποία περιέχονται και στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο, αλλά και στο νέο. Σημαντικό ρόλο στην περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδος διαδραματίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και ειδικότερα, μέσω του Επιχειρηματικού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας. Οι μελέτες που διεξήχθησαν με τη συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις περιφέρειες της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου, εστίαζαν την προσοχή τους σε συγκεκριμένους τομείς.

Master Thesis

Τουρισμός
Ελλάδα
Οικονομικές απόψεις


Ελληνική γλώσσα

2005-05-26T11:14:36Z
2005-12-01T11:14:36Z
2006-04-03T12:25:47Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.