Λειτουργικός κίνδυνος στα πιστωτικά ιδρύματα: μια θεωρητική και νομική προσέγγιση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2002 (EL)

Λειτουργικός κίνδυνος στα πιστωτικά ιδρύματα: μια θεωρητική και νομική προσέγγιση

Πασσά, Αικατερίνη Φ.

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι ο λειτουργικός κίνδυνος στα πιστωτικά ιδρύματα, θέμα που έχει απασχολήσει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Πρόσφατα, οι εποπτικές αρχές κινητοποιήθηκαν προκειμένου να σχεδιασθούν οι διαδικασίες για την ένταξη του λειτουργικού κινδύνου στο πλαίσιο εκείνων των κινδύνων για τους οποίους γίνεται ιδιαίτερη πρόβλεψη με σκοπό την πληρέστερη θωράκιση του τραπεζικού χώρου. Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων μελετάται κατ΄αρχήν η φύση του λειτουργικού κινδύνου και δίνεται ο προσδιορισμός του, καταγράφονται οι πρακτικές για τη διαχείριση και την εποπτεία του, περιγράφονται οι μεθοδολογίες μέτρησης και σκιαγραφείται η διαδικασία συλλογής πληροφοριών, που θα μας διευκολύνει στην πληρέστερη κατανόησή του και την αποτελεσματικότερη διαχείρισή του. Τέλος γίνεται προσπάθεια κατηγοριοποίησης των φαινομένων λειτουργικού κινδύνου και σχηματίζεται το νομοθετικό πλαίσιο παραθέτοντας κάποιες διατάξεις και σχετικά κείμενα νομολογίας.

Master Thesis

Λειτουργικός κίνδυνος
Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες
Διαχείριση κινδύνου
Πιστωτικά ιδρύματα


Ελληνική γλώσσα

2006-04-03T11:57:17Z
2002-12-01T11:14:36Z
2003-07-03T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.