Η συμβολή των νηογνωμόνων στην αξιοπλοΐα του πλοίου. Η περίπτωση του ελληνικού νηογνώμονα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Η συμβολή των νηογνωμόνων στην αξιοπλοΐα του πλοίου. Η περίπτωση του ελληνικού νηογνώμονα

Βερτόπουλος, Νικόλαος Α.

Ναυτιλία
Παζαρζής, Μιχαήλ
Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών

Η εύρυθμη λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στις θαλάσσιες μεταφορές οι οποίες συνιστούν όχι μόνο τον οικονομικότερο αλλά συχνά και το μοναδικό τρόπο μεταφοράς για της περιοχές που περικλείονται από θάλασσα, όπως για τα νησιά. Για την απρόσκοπη πραγματοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών είναι ανάγκη να συνδυάζονται αποτελεσματικά όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας, με ιδιαίτερη έμφαση, ωστόσο, στα πλοία τα οποία, άλλωστε, αντιμετωπίζουν και τους σημαντικότερους κινδύνους. Η αξιοπλοΐα είναι ένα από τα κριτήρια με τα οποία μπορούμε να αξιολογήσουμε κατά πόσο ένα πλοίο μπορεί να προσφέρει μεταφορικές υπηρεσίες με οικονομικά αποτελεσματικό τρόπο χωρίς να εγείρει θέματα ασφάλειας ή να επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Κεντρικό ρόλο στην πιστοποίηση της αξιοπλοΐας ενός πλοίου διαδραματίζει ο θεσμός του νηογνώμονα. Η μακρόχρονη ύπαρξη νηογνωμόνων σε όλες τις μεγάλες ναυτιλιακές χώρες καταδεικνύει τη σπουδαιότατα τους στη ναυτιλία. Η ελληνική ναυτιλία λόγω της βαρύνουσας σημασίας της στη διεθνή σκηνή, ακόμα και πριν τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, έχει αναπτύξει επιχειρηματικούς δεσμούς με τους κυριότερους νηογνώμονες παγκοσμίως. Επιπροσθέτως όμως, αποτέλεσε τη βάση της ανάπτυξης του Ελληνικού Νηογνώμονα έως τις μέρες μας.

Master Thesis

Ναυτιλία -- Διοίκηση και οργάνωση
Πλοία -- Κανονισμοί ασφαλείας -- Διοίκηση και οργάνωση
Ναυτιλία -- Οικονομικές απόψεις


Ελληνική γλώσσα

2014-11-18
2015-05-06T11:48:37Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.