Η στατιστική συμπεριφορά των "penny stocks" στο ελληνικό χρηματιστήριο: κίνδυνοι και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Η στατιστική συμπεριφορά των "penny stocks" στο ελληνικό χρηματιστήριο: κίνδυνοι και προοπτικές

Τριγκατζοπούλου, Μαρίνα

Σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι η ενδελεχής διερεύνηση της στατιστικής συμπεριφοράς και των προοπτικών των "penny stocks". Συγκεκριμένα, οι βασικοί στόχοι της ανάλυσης που ακολουθεί είναι: Ο προσδιορισμός του όρου "penny stock" και η εφαρμογή του στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η σύγκριση της προβλεπτικής ικανότητας των "penny stocks" σε σχέση με τις υπόλοιπες μετοχές που διαπραγματεύονται στο ελληνικό χρηματιστήριο και επιπροσθέτως η μελέτη της σχέσης του συντελεστή της αυτοπαλινδρόμησης 1ης τάξης των αποδόσεων κάθε μετοχής και της στατιστικής t, με την μέση τιμή και την μέση κεφαλαιοποίηση κάθε μετοχής. Η διερεύνηση της συμπεριφοράς των "penny stocks" ως προς την μέση απόδοση και τον κίνδυνο διαχρονικά. Η σύγκριση της τυπική απόκλισης των αποδόσεων και του συντελεστή μεταβλητότητας που εμφανίζουν οι "penny stocks" σε σχέση με τις υπόλοιπες μετοχές που διαπραγματεύονται στο ελληνικό χρηματιστήριο προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι "penny stocks" συνιστούν περισσότερο επικίνδυνες επενδύσεις σε σχέση με την τοποθέτηση κεφαλαίων σε άλλες μετοχές.

Master Thesis

Penny stocks
Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Statistical methods


Ελληνική γλώσσα

2006-04-03T12:26:20Z
2005-11-01T11:14:36Z
2005-12-01T11:14:36Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.