Ανάλυση δεδομένων της ελληνικής βιοτράπεζας για την νόσο του πάρκισον.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Analysis of data from the Hellenic Bio-Bank on Parkinson disease
Ανάλυση δεδομένων της ελληνικής βιοτράπεζας για την νόσο του πάρκισον.

Πούλα, Δάφνη

Πολίτης, Κωνσταντίνος
Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής. Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης
Εφαρμοσμένη Στατιστική

Βιοστατιστική είναι η επιστήμη που μελετά την εφαρμογή μεθόδων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής και βιολογίας. Αντικείμενό της είναι η σχεδίαση πειραμάτων, η συλλογή, η σύνοψη και η ανάλυση των δεδομένων με σκοπό την ερμηνεία και τη διεξαγωγή συμπερασμάτων διαμέσου των αποτελεσμάτων. Ο ιδιοπαθής Παρκινσονισμός πρόκειται για μια διαταραχή των κινητικών νεύρων. Με την πάροδο της ασθένειας, τα συμπτώματα της προοδευτικά γίνονται εντονότερα. Προσβάλει κυρίως άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών, δεν είναι λίγα, όμως τα περιστατικά που έχουν διαγνωσθεί με νεανικής μορφής Παρκινσονισμό. Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να ερευνήσει τους παράγοντες περιβαλλοντικούς και γενετικούς, που μπορεί να επηρεάζουν την εμφάνιση της νόσου καθώς και να καταγράψει κλινικά, εργασιακά και δημογραφικά χαρακτηριστικά των πασχόντων ασθενών. Στα πλαίσια της μελέτης εξετάζονται περιγραφικοί δείκτες, γραφήματα και κατανομές καταγραφής της δομής του ερωτηματολογίου μέσω του οποίου συλλέχθηκε η πληροφορία. Χρησιμοποιήθηκαν πίνακες διπλής εισόδου για τον έλεγχο της ανεξαρτησίας των μεταβλητών. Μέθοδοι πολυμεταβλητής ανάλυσης για την συσταδοποίηση των ασθενών σε επιμέρους ομάδες, καθώς και λογιστική παλινδρόμηση για την δόμηση προβλεπτικών μοντέλων για την σχετική πιθανότητα εμφάνισης της Νόσου Πάρκινσον.

Master Thesis

Ιατρική στατιστική
Βιομετρία
Στατιστική ανάλυση
Νόσος του Πάρκινσον
Στατιστική -- Οικονομετρικές μέθοδοι


Ελληνική γλώσσα

2014-11-19
2015-05-07T09:57:02Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.