Συσκευασία προϊόντων & σχεδιασμός χωροταξίας αποθήκης με τη χρήση τεχνικών ομαδοποίησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Συσκευασία προϊόντων & σχεδιασμός χωροταξίας αποθήκης με τη χρήση τεχνικών ομαδοποίησης

Μαλκότζογλου, Αννα

Στην παρούσα μελέτη παραθέτονται οι βασικές φιλοσοφίες που διέπουν τον σχεδιασμό της χωροταξίας μιας αποθήκης και αναφέρονται όλοι οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν είτε κατά τη φάση του σχεδιασμού είτε κατά τη φάση της αναδιοργάνωσης της χωροταξίας προκειμένου να επιτευχθεί απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία της αποθήκης. Διερευνάται η σχέση μεταξύ χωροταξίας και συσκευασίας των προϊόντων και επισημαίνεται η ανάγκη συμμετοχής των logistics ήδη από τα στάδια έρευνας και ανάπτυξης της συσκευασίας ενός προϊόντος. Εν συνεχεία επιχειρείται με τη χρήση τεχνικών ομαδοποίησης και συγκεκριμένα του αλγόριθμου ΒΕΑ (Bond Energy Algorithm) η κατηγοριοποίηση των αποθεμάτων βάσει κριτηρίων που αφορούν στη συσκευασία. Αρχικά παρουσιάζεται βήμα προς βήμα η επίλυση ενός υποθετικού παραδείγματος και αφού διαπιστώνεται η αποδοτικότητα της μεθόδου εφαρμόζεται σε δείγματα εμπορευμάτων δύο αποθετών ενός 3PL Provider με στόχο τη διεξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με την συγγένεια των συσκευασιών των ειδών, την εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας, το βαθμό εξειδίκευσης αλλά και ευελιξίας του εν λόγω 3PL Provider κοκ.

Master Thesis

Μεταφορές
Συσκευασία


Ελληνική γλώσσα

2005-11-23T11:14:36Z
2004-12-23T11:14:36Z
2006-04-03T12:26:37Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.