Πειραματική μελέτη ομαδικών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων εφαρμοσμένων στη λήψη αποφάσεων μικρών ομάδων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1992 (EL)

Πειραματική μελέτη ομαδικών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων εφαρμοσμένων στη λήψη αποφάσεων μικρών ομάδων

Χονδροκούκης, Γρηγόριος Π.

Μπλέσιος, Νικόλαος
Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίας

Ο σκοπός αυτής της έρευνας είναι να μελετήσει τα αποτελέσματα δύο μηχανογραφημένων εφαρμογών υποστήριξης αποφάσεων, της ψηφοφορίας / ιεράρχησης και του καταιγισμού ιδεών, στα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων για μικρές ομάδες. Μια αναφορά στην τεχνολογία των Ομαδικών Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων (ΟΣΥΑ) δείχνει το υπόβαθρο και τη δικαίωση αυτής της έρευνας, η οποία είναι βασισμένη σε προηγούμενες ανάλογες έρευνες για λήψη απόφασης σε μικρές ομάδες. Σχεδιάστηκε μια πειραματική διαδικασία για να εξετασθούν οι εφαρμογές υποστήριξης αποφάσεων ( ψηφοφορία / ιεράρχηση και καταιγισμός ιδεών) σε σχέση με κάποιες ομαδικές και ατομικές εξαρτημένες μεταβλητές. Το πείραμα περιέχει τέσσερα σύνολα από μικρές ομάδες, που δέχθηκαν διαφορετικές επιδράσεις. Η πρώτη ομάδα (ομάδα ελέγχου) δέχθηκε μη μηχανογραφημένη υποστήριξη, η δεύτερη ομάδα δέχθηκε μηχανογραφικά ψηφοφορία / ιεράρχηση μόνο, η τρίτη ομάδα δέχθηκε καταιγισμό ιδεών και η τέταρτη ομάδα δέχθηκε ένα συνδυασμό καταιγισμού ιδεών και ψηφοφορίας / ιεράρχησης. Ομαδικές εξαρτημένες μεταβλητές είναι ο χρόνος απόφασης καθώς και η ποιότητα της απόφασης και ατομικά εξαρτημένες μεταβλητές είναι η ποιότητα αλληλεπίδρασης, η πρόκληση για συμμετοχή και η στάση απέναντι στην απόφαση. Οι ατομικά εξαρτημένες μεταβλητές αναλύθηκαν στατιστικά με την διαδικασία της Πολυμεταβλητής Ανάλυσης Διακύμανσης (MANOVA) και οι ομαδικά εξαρτημένες μεταβλητές αναλύθηκαν με την KRUSKAL-WALLIS . Αυτή η έρευνα βοηθήθηκε από προηγούμενες έρευνες για να δώσει τον πιο σωστό στόχο των Ομαδικών Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων και να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για μελλοντική μελέτη στα Ομαδικά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων.

Doctoral Thesis

Πληροφοριακά συστήματα
Decision making
Κοινωνική επιλογή -- Μαθηματικά μοντέλα
Αποφάσεις, Λήψη των
Information systems


Ελληνική γλώσσα

2015-08-06T15:38:17Z
1992-10


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.