Εισαγωγή εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών: η μετοχική απόδοση μετά την εισαγωγή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1999 (EL)

Εισαγωγή εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών: η μετοχική απόδοση μετά την εισαγωγή

Δαμουλιάνος, Άγγελος

Χρηματοοικονομική και Τραπεζική με κατεύθυνση στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική
Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής
Τσαγκαράκης, Νικόλαος

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έντονη τάση για εισαγωγή εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το 1994 46 νέες εταιρείες εισήχθησαν στην Κύρια και Παράλληλη αγορά του Χ.Α.Α. Η εισαγωγή εταιρειών στο χρηματιστήριο διευκολύνει την άντληση μετοχικού κεφαλαίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε οικογενειακές επιχειρήσεις να προσφύγουν στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό της κεφαλαιαγοράς. Όταν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες των ιδιοκτητών, καθώς και τα πιστωτικά όρια των τραπεζών, τότε οι επιχειρήσεις στρέφονται στην κεφαλαιαγορά για την χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Οι εισαγωγές εταιρειών στο χρηματιστήριο αποτελούν μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης της ανάπτυξης κάθε επιχείρησης. Η εισαγωγή μιας εταιρείας στο χρηματιστήριο αποτελεί πολύ σημαντικό σταθμό στην ιστορία της και η επιτυχής της έκβαση αποτελεί πρωταρχικό στόχο της εταιρείας που την επιδιώκει. Η επιτυχία της εισαγωγής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καθορισμό της τιμής εισαγωγής σε επίπεδο που να αντιπροσωπεύει την εσωτερική αξία της μετοχής. Ο καθορισμός αυτής της τιμής δεν είναι εύκολος και συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους αρχικούς ιδιοκτήτες- μετόχους, όσο και για τους νέους επενδυτές που αγοράζουν τους νεοεισαγόμενους τίτλους. Σε περίπτωση υπερτίμησης της μετοχής σε σχέση με την πραγματική της αξία, οι μετοχές ή δεν θα διατεθούν καθόλου ή αν διατεθούν δημιουργούν μετακύλιση πλούτου από τους νέους μετόχους στους παλαιούς.

Master Thesis

Stocks -- Prices
Corporations
Financial analysis
Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Εταιρείες
Χρηματοοικονομική ανάλυση
Μετοχές -- Τιμές


Ελληνική γλώσσα

2015-08-27T07:10:02Z
1999-08


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.