Κατασκευή και ανάλυση δείκτη εταιριών μικρής κεφαλαιοποίησης για τη χρηματιστηριακή αγορά των Αθηνών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1999 (EL)

Κατασκευή και ανάλυση δείκτη εταιριών μικρής κεφαλαιοποίησης για τη χρηματιστηριακή αγορά των Αθηνών

Θεμελής, Ανδρέας Α.

Χρηματοοικονομική και Τραπεζική με κατεύθυνση στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική
Φίλιππας, Νικόλαος
Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής

Η ανάγκη κατασκευής ενός χρηματιστηριακού δείκτη για την Ελληνική αγορά, ο οποίος να αντανακλά τις μεταβολές των τιμών των εταιριών μικρής κεφαλαιοποίησης έχει διαπιστωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές τόσο μεμονωμένοι όσο και θεσμικοί επενδύουν στις προαναφερθείσες εταιρίες, με μικρό συνήθως επενδυτικό ορίζοντα, σε συνδυασμό με την αδυναμία του υπάρχοντος Γενικού Δείκτη του Χ.Α.Α. να αντικατοπτρίσει την πορεία τους για λόγους που θα αναφερθούν εκτενέστερα στη συνέχεια, δικαιολογούν απόλυτα την προσπάθεια για δημιουργία ενός τέτοιου δείκτη. Στην δεύτερη ενότητα αυτής της μελέτης παρουσιάζονται κάποια βασικά στοιχεία της Ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ενώ στην τρίτη ενότητα αναλύεται η βασική θεωρία αριθμοδεικτών που οδηγεί στην κατασκευή των χρηματιστηριακών δεικτών και γίνεται κριτική παρουσίαση των κυριοτέρων Ελληνικών χρηματιστηριακών δεικτών. Η τέταρτη ενότητα παρουσιάζει τους κυριότερους δείκτες μικρής κεφαλαιοποίησης της Αμερικανικής αγοράς, τον Russell 2000®, τον Wilshire 4500 και τον Wilshire Small Cap, ενώ στην πέμπτη ενότητα αναλύεται η μεθοδολογία κατασκευής του νέου δείκτη. Η έκτη ενότητα ασχολείται με την ανάλυση του δείκτη και τη σύγκρισή του με άλλους σημαντικούς Ελληνικούς χρηματιστηριακούς δείκτες ενώ στην έβδομη και τελευταία γίνεται παρουσίαση και ανάλυση των εμπειρικών αποτελεσμάτων της διατριβής.

Master Thesis

Ανάλυση επενδύσεων
Stocks -- Prices
Investment analysis
Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Δείκτες μετοχών
Μετοχές -- Τιμές


Ελληνική γλώσσα

2015-09-01T17:01:36Z
1999-09


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.