Ανάλυση λογιστικών καταστάσεων: η περίπτωση τροφίμων που λειτουργούν στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2000 (EL)

Ανάλυση λογιστικών καταστάσεων: η περίπτωση τροφίμων που λειτουργούν στην Ελλάδα

Bajic, Marko J.

Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)

Η ανάλυση λογιστικών καταστάσεων είναι μία τεχνική χρηματοοικονομικής ανάλυσης που αποβλέπει στην απεικόνιση της παρούσας χρηματοοικονομικής θέσεως μίας επιχείρησης με τη χρησιμοποίησης ορισμένων εργαλείων αλλά και των γνώσεων του αναλυτή για τον κλάδο, οικονομία κλπ. Η εργασία αναπτύσσει ένα σύστημα ανάλυσης, το οποίο είναι ένας συνδυασμός διάφορων θεωριών που χρησιμοποιούνται στη ελληνική και στη ξένη βιβλιογραφία. Πρωταρχικός στόχος αυτής της εργασίας ήταν να προταθεί μία διαφορετική πρόσβαση στην ανάλυση λογιστικών καταστάσεων, που βασίζεται στην προσπάθεια επιλογής των πιο κατάλληλων αριθμοδεικτών που χρησιμοποιούνται στη θεωρία και στην πράξη. Επίσης, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εργασίας με τα διαγράμματα (βραχυπρόθεσμη ανάλυση, ανάλυση αποδοτικότητας και αποτελεσμάτων, μακροπρόθεσμη ανάλυση - διάρθρωση κεφαλαίων, πηγές και χρήσεις κεφαλαίων, ανάλυση επενδυτικών αριθμοδεικτών), με σκοπό την πιο εύκολη κατανόηση και εντόπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση. Η εργασία αναλύει τη χρηματοοικονομική κατάσταση πέντε επιχειρήσεων του ελληνικού κλάδου τροφίμων στην περίοδο 1994 - 1998. Κάθε επιχείρηση διαθέτει κάτι ξεχωριστό ή μοναδικό σε σύγκριση με κάποια άλλη, το οποίο αποτέλεσε το λόγο επιλογής τους για ανάλυση, π.χ. διάρθρωση κεφαλαίων, συγχώνευση, πολιτική μερισμάτων, αποδοτικότητα και αποτελέσματα, κλπ.

Master Thesis

Food industry and trade -- Greece
Τροφή -- Βιομηχανία και εμπόριο -- Ελλάδα
Strategic planning
Management
Διοίκηση και οργάνωση
Στρατηγικός σχεδιασμός


Ελληνική γλώσσα

2015-09-05T08:33:21Z
2000


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.