Συστήματα μετρήσεων στρατηγικής αποτελεσματικότητας / αποδοτικότητας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1998 (EL)

Συστήματα μετρήσεων στρατηγικής αποτελεσματικότητας / αποδοτικότητας

Βέργας, Δημήτρης Σ.

MBA TQM International - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα με διεθνή προσανατολισμό (MBA TQM Int)
Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Δερβιτσιώτης, Κωνσταντίνος

Η παρούσα εργασία έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΜΠΣ.ΔΟΠ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σκοπός της είναι να παρουσιάσει μια νέα προσέγγιση στην μέτρηση και διοίκηση της Επιχειρησιακής Απόδοσης, το Σύστημα Μετρήσεων Στρατηγικής Αποτελεσματικότητας/ Αποδοτικότητας (ΣΜΣΑ/α). Το ερέθισμα για την εκπόνηση της εργασίας αποτέλεσε η διαπίστωση ότι τα παραδοσιακά συστήματα διοίκησης της επιχειρηματικής απόδοσης αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες πληροφοριακές ανάγκες των στελεχών μιας επιχείρησης. Με το προτεινόμενο σύστημα μια επιχείρηση είναι σε θέση να παρακολουθεί την απόδοσή της σε Κρίσιμους Παράγοντες Επιτυχίας, όπως η ποιότητα, η ευελιξία, το κόστος, κ.ά., δημιουργώντας ένα Σύστημα Διοίκησης της Απόδοσης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες της. Εξαιτίας της παραδοχής ότι η ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης είναι το συνδυαστικό αποτέλεσμα της Αποτελεσματικότητας και Αποδοτικότητας της συμβολίζουμε στο ΣΜΣΑ/α ως (Α) την έννοια της αποτελεσματικότητας μιας επιχείρησης και ως (α) την αποδοτικότητά της. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν η σε πρώτη φάση θεωρητική ανάπτυξη του ΣΜΣΑ/α και στην συνέχεια η πιλοτική εφαρμογή του στην εταιρία ΕΛΑΙΣ Α.Ε. Στην ολοκλήρωση της εργασίας συνέβαλαν ουσιαστικά καθηγητές του ΜΠΣ ΔΟΠ και στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή.

Master Thesis

Performance -- Measurement
Απόδοση -- Μέτρηση
Management
Διοίκηση και οργάνωση


Ελληνική γλώσσα

2015-09-07T13:13:35Z
1998-06


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.