Ανίχνευση εισβολών σε δίκτυα υπολογιστών με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Ανίχνευση εισβολών σε δίκτυα υπολογιστών με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης

Μητροκώστα, Αικατερίνη Β.

Δουληγέρης, Χρήστος
Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τμήμα Πληροφορικής

Η αύξηση της συνδεσιμότητας των υπολογιστικών επικοινωνιών σε ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα καθιστά επιτακτική την ανάγκη για διασφάλιση των υπολογιστικών και δικτυακών συστημάτων. Η ανίχνευση εισβολών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέσα για τη διασφάλιση ΚΑΙ προστασία των υπολογιστικών συστημάτων από κακόβουλους επιτιθέμενους, καθώς επιτυγχάνει την ανίχνευση επιθέσεων, περιορίζει την επίδραση τους και είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί μεγάλη επιβιωσιμότητα σε ένα δίκτυο. Στη διατριβή αυτή εξετάζεται το πρόβλημα των δικτυακών επιδέσεων και προσεγγίζεται η δυνατότητα διασφάλισης υπολογιστικών και δικτυακών επικοινωνιών προτείνοντας προσεγγίσεις ανίχνευσης εισβολών που βασίζονται οε μηχανισμούς ταξινόμησης και μηχανικής μάθησης.

Doctoral Thesis

Computer networks -- Security measures
Ασφάλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές -- Δίκτυα -- Μέτρα ασφαλείας
Computer security


Ελληνική γλώσσα

2015-09-15T06:36:11Z
2007-08


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.