Αυτό-αξιολόγηση: μια επιχειρησιακή μαθησιακή διαδικασία για συνεχή βελτίωση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1998 (EL)

Αυτό-αξιολόγηση: μια επιχειρησιακή μαθησιακή διαδικασία για συνεχή βελτίωση

Μπερτσά, Μαγδαληνή Κ.

MBA TQM International - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα με διεθνή προσανατολισμό (MBA TQM Int)
Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Δερβιτσιώτης, Κωνσταντίνος

Η σημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα απαιτεί από κάθε είδους επιχειρήσεις και οργανισμούς να αξιολογούνται όχι μόνο έναντι του ανταγωνισμού αλλά και των εαυτών τους, με στόχο την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων με το μικρότερο δυνατό κόστος. Για το λόγο αυτό, πολλά είναι τα εργαλεία - μοντέλα τα οποία έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο την αυτο-αξιολόγηση των επιχειρήσεων έναντι μιας σειράς κριτηρίων τα οποία αποτελούν κρίσιμα συστατικά επιτυχίας. Μεταξύ αυτών, το μοντέλο το οποίο προσφέρει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας έχει καταφέρει, με ιδιαίτερη απήχηση και επιτυχία, να αποτελεί χρήσιμο σύμμαχο κάθε σύγχρονης επιχείρησης σε αυτή την προσπάθεια. Το γεγονός αυτό άλλωστε ενισχύεται από την εφαρμογή και υιοθέτησή του σε 34 χώρες ως σήμερα. Με αφορμή την πιλοτική εφαρμογή μιας διαδικασίας αυτο-αξιολόγησης στην ελληνική επιχείρηση ΙΝΤΡΑΚΟΜ, εξετάζεται στα πλαίσια αυτής της εργασίας πώς η αυτο-αξιολόγηση μπορεί να μετατραπεί σε μία σημαντική ευκαιρία για οργανωσιακή μάθηση, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία επιπλέον χρησιμότητα και προστιθέμενη αξία στο μοντέλο του Ευρωπαϊκού Βραβείου Ποιότητας, το οποίο υποστηρίζει την αποτελεσματική διοίκηση των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Master Thesis

Job evaluation
Επιχειρήσεις -- Αξιολόγηση
Management
Διοίκηση και οργάνωση


Ελληνική γλώσσα

2015-09-15T08:17:01Z
1998-06


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.