Η προβλεπτική ικανότητα των αποκλίσεων των ελληνικών εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2000 (EL)

Η προβλεπτική ικανότητα των αποκλίσεων των ελληνικών εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου

Μιχαηλίδου, Άννα

Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής

Τα τελευταία χρόνια η διεθνής βιβλιογραφία έχει ασχοληθεί αρκετά με τις αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων ανοιχτού και κλειστού τύπου (ΕΕΧ). Η παρούσα εργασία θα ασχοληθεί με τα ελληνικά κεφάλαια κλειστού τύπου, δηλαδή με τις Ελληνικές Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΕΕΧ). Οι ΕΕΧ είναι εταιρείες που διαχειρίζονται επαγγελματικά ένα χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από αξιόγραφα άλλων επιχειρήσεων, ενώ οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο σε τιμή που καθορίζεται από την αγορά. Παρατηρείται λοιπόν μία απόκλιση ανάμεσα στην χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής (ΧΤΜ) και την Καθαρή Εσωτερική της Αξία (ΚΕΑ), που έχει γίνει αντικείμενο έρευνας και μελέτης. Οι έρευνες που πραγματοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά στις ΗΠΑ έχουν ως σκοπό να ερμηνεύσουν τις θετικές ή αρνητικές αποκλίσεις μεταξύ της ΧΤΜ και της ΚΕΑ της μετοχής της ΕΕΧ (premiums or discounts). Επίσης προσπαθούν να ελέγξουν την προβλεπτική ικανότητα των παρατηρούμενων θετικών ή αρνητικών αποκλίσεων. Τα συμπεράσματα των ερευνητών είναι διάφορα και συχνά αλληλοσυγκρουόμενα. Η παρουσίαση που ακολουθεί είναι οργανωμένη ως εξής. Στο δεύτερο τμήμα παρουσιάζεται σύντομη επισκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας, στο τρίτο τμήμα γίνεται η αντίστοιχη παρουσίαση της ελληνικής βιβλιογραφίας. Στο τέταρτο τμήμα γίνεται αναφορά στα στοιχεία, τις μεθόδους καθώς και τα ευρήματα της παρούσας εργασίας και στο πέμπτο τμήμα αναφέρονται τα συμπεράσματα από την εργασία.

Bachelor Dissertation

Investments
Επενδύσεις
Εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου
Διαχείριση χαρτοφυλακίου
Portfolio management


Ελληνική γλώσσα

2015-09-15T13:38:39Z
2000-06


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.