Ανακύκλωση υλικών από τα απορρίμματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1990 (EL)

Ανακύκλωση υλικών από τα απορρίμματα

Παρασχάκης, Ιωάννης
Μπακόλας, Ηλίας

Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Σταυρόπουλος, Αλέξανδρος

Στην παρούσα εργασία επιχειρείται μια γενική προσέγγιση της ανακύκλωσης (ανακύκληση, όπως είναι το ορθότερο) και των κυρίως ανακυκλώσιμων υλικών των απορριμμάτων: Χάρτου, γυαλιού, αλουμινίου, σιδήρου. Την συγγραφή του γενικού μέρους και της ενότητας του αλουμινίου ανέλαβε ο φοιτητής Η. Μπακόλας, ενώ τη συγγραφή των ενοτήτων που αναφέρονται στο χαρτί, στο γυαλί και στο σίδηρο ανέλαβε ο φοιτητής I. Παρασχάκης. Κίνητρα για την επιλογή αυτού του θέματος, ήταν η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας, η μη ύπαρξη σχετικής φοιτητικής εργασίας στη Σχολή καθώς και οι δυνατότητες, που παρουσίαζε το θέμα για ανάπτυξη, δεδομένης της περιορισμένης βιβλιογραφίας και της μη συστηματικής εφαρμογής της ανακύκλωσης στη χώρα μας. Σκοπός είναι n παρουσίαση μιας όσο το δυνατόν ολοκληρωμένης εικόνας της ανακύκλωσης, όπως αυτή εφαρμόζεται στο εξωρικό και στην Ελλάδα, καθώς και των ωφελειών της για κάθε υλικό. Η ανάπτυξη του θέματος βασίστηκε περισσότερο σε οικονομικά στοιχεία και ελάχιστα σε τεχνικά.

Bachelor Dissertation

Recycling (Waste, etc.)
Ανακύκλωση (Απόβλητα, κλπ.)


Ελληνική γλώσσα

2015-09-15T13:55:26Z
1990


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.