Ο ρόλος της ανάπτυξης της ιατρικής τεχνολογίας στην αύξηση των δαπανών υγείας: συμπεράσματα και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Ο ρόλος της ανάπτυξης της ιατρικής τεχνολογίας στην αύξηση των δαπανών υγείας: συμπεράσματα και προοπτικές

Σακλαμπανάκης, Γεώργιος

Νεκτάριος, Μιλτιάδης
Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής. Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης
Εφαρμοσμένη Στατιστική

The current medical innovations around the world have led to increased concerns about their role in the increasing of medical costs and the burdens on the healthcare systems. On the other hand, medical technology is one of the booming industries of the world, which promises much growth and potential for countries around the world. Britain is among those countries which is one of the best healthcare systems in the world, but due to poor policy decisions is suffering tremendously. The application of medical technologies is therefore becoming very difficult for a country which is low on its health budget. The identification of the actual role that medical technology has in the raising costs of healthcare is very important if future policies are to be successfully implemented.
Οι σύγχρονες ιατροφαρμακευτικές εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα έχουν οδηγήσει σε όλο και αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το ρόλο τους στη διαρκή αύξηση των δαπανών για την υγεία και την ακόλουθη επιβάρυνση των συστημάτων περίθαλψης. Από την άλλη μεριά, ο τεχνολογικός τομέας στην ιατρική και γενικότερα στην υγεία είναι μια απ' τις πιο αναπτυσσόμενες βιομηχανίες του κόσμου, με πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως. Το βρετανικό σύστημα υγείας και περίθαλψης παρ' όλο που θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου, λόγω αποτυχημένων και αναποτελεσματικών πολιτικών και αποφάσεων, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Η εφαρμογή λοιπόν όλο και πιο εξελιγμένων, όλο και πιο ακριβών νέων τεχνολογιών στα συστήματα περίθαλψης, γίνεται όλο και δυσκολότερη για χώρες με χαμηλά κονδύλια για την περίθαλψη, όπως η Ελλάδα. Αν λάβει κανείς υπ' όψη και τις χρόνιες δυσλειτουργίες και εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού συστήματος, το πρόβλημα αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις και η προσπάθεια λύσης του μοιάζει να οδηγεί σε αδιέξοδο. Η αναγνώριση του πραγματικού ρόλου της ιατρικής τεχνολογίας στην αύξηση των δαπανών για την περίθαλψη, η ποσοτική του εκτίμηση και η θεσμοθέτηση σαφών κανόνων για το αν μια νέα τεχνολογία είναι προς το συμφέρον του συστήματος να εφαρμοστεί, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μελλοντικών πολιτικών υγείας.

Master Thesis

Health care costs
Medical care -- Technological innovations
Medical innovations
Medical economics
Ιατρική περίθαλψη -- Τεχνολογικές καινοτομίες
Medical care, Cost of
Ιατρική περίθαλψη, Κόστος της


Ελληνική γλώσσα

2008
2015-09-16T16:24:53Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.