Ανάπτυξη συστήματος κωδικοποίησης σε ελληνική βιομηχανική επιχείρηση (τεύχος Α)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2001 (EL)

Ανάπτυξη συστήματος κωδικοποίησης σε ελληνική βιομηχανική επιχείρηση (τεύχος Α)

Πλακαντωνάκης, Δημήτριος Στ.

Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίας
Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων

Η παρούσα μελέτη αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί το έργο “Αποτελεσματική Διαχείριση Υλικού, μέσα από την Ανάπτυξη και Υλοποίηση Διαδικασιών Κωδικοποίησης και Εφαρμογής Τεχνολογίας Bar Codes και Configuration Management” σε μια σύγχρονη Ελληνική βιομηχανική επιχείρηση. Το όλο έργο αναφέρεται στο σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν το πρόβλημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των υλικών, αποσκοπεί στην κωδικοποίηση των υλικών, στην ανάπτυξη και εγκατάσταση συστήματος Bar Code, καθώς και την καταγραφή διαδικασιών Configuration Management. Με τον όρο κωδικοποίηση στη σύγχρονη βιομηχανία αναφερόμαστε στο σύνολο των διαδικασιών και τεχνικών οργάνωσης, ανάπτυξης και ελέγχου Συστήματος Ολοκληρωμένης Αναγνώρισης (φυσικής και Λειτουργικής) υλικών και προϊόντων. Το Σύστημα Κωδικοποίησης στοχεύει στην επίτευξη μέγιστης αποτελεσματικότητας των λειτουργιών Logistics της βιομηχανικής επιχείρησης μέσω της ταχύτατης απόκτησης - παροχής πληροφοριών για τα υλικά της, με τυποποιημένη δομή και διάρθρωση. Η αρχή που διέπει το προτεινόμενο Σύστημα κωδικοποίησης είναι: "Κάθε υλικό της εταιρείας αναγνωρίζεται, περιγράφεται, ταξινομείται και κωδικοποιείται ώστε να καθίσταται μοναδικό".

Master Thesis

Bar coding
Software configuration management
Materials management
Logistics


Ελληνική γλώσσα

2001
2015-09-17T12:24:55Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.