Η συμβολή της πληροφορικής στην εφαρμογή συστήματος διαχείρησης του περιβάλλοντος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2001 (EL)

Η συμβολή της πληροφορικής στην εφαρμογή συστήματος διαχείρησης του περιβάλλοντος

Σουλτανοπούλου, Μαρία Κ.

MBA TQM International - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα με διεθνή προσανατολισμό (MBA TQM Int)
Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Καρβούνης, Σωτήριος

Τα περιβαλλοντικά θέματα και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις κάθε οικονομικής και περιβαλλοντικής δραστηριότητας αποτελούν στη σύγχρονη εποχή μας ζητήματα υψηλής σημασίας, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τη συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας και των εφαρμογών αλλά και τις απαιτήσεις αυτών. Η ανάγκη για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ύπαρξη περιβαλλοντικών στρατηγικών και την δέσμευση στην εφαρμογή τους, τόσο σε διεθνές και εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιχείρησης, προβάλλει έντονη και επιτακτική. Η επίδειξη περιβαλλοντικής επίδοσης ενός οργανισμού μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την υιοθέτηση και αποτελεσματική υλοποίηση ενός συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης στα πλαίσια ενός διεθνούς προτύπου ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ενισχυθεί με την ενσωμάτωση ενός σύγχρονου συστήματος πληροφορικής. Η συμμετοχή της εργασίας αυτής παρουσιάζεται στην προσπάθεια να αναγνωριστεί η ύπαρξη βαθμού συνεργίας μεταξύ των απαιτήσεων ενός συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης και των πληροφοριακών συστημάτων. Παράλληλα, με βάση τα παραπάνω, μέσα από τη συγκεκριμένη εργασία επιχειρείται η ανάπτυξη μιας εφαρμογής πληροφορικής σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 14001, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει, με σκοπό την υποστήριξη ενός συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Master Thesis

Περιβάλλον -- Διαχείριση
Σχεδιασμός συστημάτων
System design
Environmental management


Ελληνική γλώσσα

2001
2015-09-18T06:01:23Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.