Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Οινοτουρισμός

Ταμανίδη, Δέσποινα

MBA Tourism Management - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μάνατζμεντ Τουρισμού
Κονδύλης, Εμμανουήλ
Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η παρούσα εργασία αποβλέπει στην ανάλυση του οινοτουρισμού της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού, που αποτελεί εξαιρετική εφαρμογή του αγροτουρισμού και γίνεται απόπειρα να αναδειχτούν οι προοπτικές ανάπτυξης του στον ελληνικό χώρο. Αρχικά εξετάζεται ο αμπελοοινικός κλάδος στην Ελλάδα με τις αναγκαίες αναδρομές σε βάθος χρόνου, ενώ γίνεται και συνοπτική αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση του αμπελοοινικού τομέα στην Ε.Ε. Έπειτα αναλύεται η έννοια του οινοτουρισμού και η τεράστια σημασία του στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό παρατίθεται μια επικαιροποιημένη εικόνα-αποτίμηση της διεθνούς κατάστασης αυτής της μορφής τουρισμού σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο. Εξετάζονται τα χαρακτηριστικό των τουριστών που επισκέπτονται τα οινοποιεία της χώρας και περιγράφονται παραδείγματα - πρότυπα ανάπτυξης δρόμων του κρασιού σε οινοπαραγωγούς χώρες όπου ο οινοτουρισμός έχει ήδη αναπτυχτεί. Για την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης του οινοτουρισμού στην Ελλάδα με τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες που παρουσιάζει, καθώς και για την καταγραφή ευκαιριών και απειλών που δύνανται να παρουσιαστούν στο μέλλον ακολουθείται η μεθολογία της ανάλυσης SWOT, προκειμένου η ανάπτυξη αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού να επιτευχθεί στην χώρα μας με οργανωμένο και βιώσιμο τρόπο. Η εργασία ολοκληρώνεται με την αποτύπωση εκτιμήσεων που αφορούν στη δυναμική της ανάπτυξης αυτής της μορφής τουρισμού στην Ελλάδα και κατευθυντήριων γραμμών τουριστικής πολιτικής για την περαιτέρω προώθησή της, συνεισφορά στο γενικότερο προβληματισμό που διατυπώνεται για μια ισόρροπη ανάπτυξη των ειδικών κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας.

Master Thesis

Wine industry
Wine tourism
Οίνοι και οινοποιία -- Βιομηχανία και εμπόριο


Ελληνική γλώσσα

2008
2015-09-18T08:08:15Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.