Τεχνοοικονομική αξιολόγηση και ανάλυση κόστους - οφέλους τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιστικό τομέα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2000 (EL)

Τεχνοοικονομική αξιολόγηση και ανάλυση κόστους - οφέλους τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιστικό τομέα

Τζαννές, Γεώργιος Σ.

Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίας
Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων
Διακουλάκη, Δανάη

Στην εργασία αυτή γίνεται αξιολόγηση από τεχνολογική-τεχνική και οικονομική σκοπιά των δυνατών τρόπων περιορισμού των ενεργειακών καταναλώσεων και κατ' επέκταση των εκπεμπόμενων ρύπων στον οικιστικό τομέα. Ως κρίσιμοι ρύποι αναφοράς έχουν επιλεγεί το διοξείδιο του θείου, τα οξείδια του αζώτου, τα αιωρούμενα σωματίδια ενώ μελετάται και η μεταβολή του διοξειδίου του άνθρακα. Αποτιμώνται τα οφέλη με τη μέθοδο κόστους-οφέλους σε επίπεδο κτιρίου αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία στο νομό Αττικής και γίνεται διάκριση ανάμεσα στο ιδιωτικο-οικονομικό και κοινωνικό όφελος (οικονομικό, ενεργειακό, περιβαλλοντικό). Ακόμη επιχειρείται η κατά περίπτωση εκτίμηση των δυνατοτήτων διείσδυσης των μέτρων, καθώς και η μεταξύ τους σύγκριση με κατάλληλα κριτήρια αποδοτικότητας. Ως τομείς παρέμβασης επιλέχθηκαν η θερμομόνωση του κελύφους, η κεντρική θέρμανση, η ψύξη, ο φωτισμός και η θέρμανση του νερού χρήσεως.

Master Thesis

Περιβάλλον -- Προστασία -- Οικονομικές απόψεις
Energy -- Economic aspects
Environmental protection -- Economic aspects
Ενέργεια -- Οικονομικές απόψεις


Ελληνική γλώσσα

2015-09-18T09:54:12Z
2000


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.