Organizing and functional structure of the Civil Aid Security Organization and its contribution to social security

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Οργανωτική και λειτουργική δομή του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ) και η συμβολή του στην κοινωνική προστασία
Organizing and functional structure of the Civil Aid Security Organization and its contribution to social security

Κουδούνας, Φίλιππος

Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
Ντάνος, Αναστάσιος
Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας

O Οργανισμός Περίθαλψης Aσφαλισμένων Δημοσίου (OΠAΔ) αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με το N. 2768/1999 ΦEK 273/9-12-99 και αποστολή του είναι η οργάνωση και παρακολούθηση του συστήματος παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του δημοσίου. Παρέχει φαρμακευτική και ιατρική κάλυψη στους ασφαλισμένους και είναι N.Π.Δ.Δ. Tο πρόγραμμα παροχών προς τους ασφαλισμένους διέπεται και καθορίζεται από πολλαπλά και αλληλοσυμπληρούμενα διατάγματα, γεγονός που καθιστά δυσχερή σε πολλές περιπτώσεις την εύρυθμη λειτουργία του. Σκοπός της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι η συγκέντρωση, συστηματοποίηση και κατηγοριοποίηση όλων αυτών των νόμων και διατάξεων ώστε να καταστεί δυνατή η ερμηνεία και η εφαρμογή τους. Για την συγγραφή της εργασίας καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια συλλογής διεσπαρμένου αρχειακού υλικού και στη συνέχεια ομαδοποίηση και συστηματοποίησή του. Η διαδικασία αποδείχθηκε χρονοβόρα και επίπονη αλλά οδήγησε σε αποσαφήνιση αρκετών σημείων που αφορούν στις παροχές του οργανισμού. Μέσα από την επεξεργασία του υλικού κατέστη δυνατή η συγκέντρωση αρκετών σημαντικών πληροφοριών και η δημιουργία συγκεντρωτικών πινάκων κοστολογίου των ιατρικών πράξεων. Κατέστη επίσης σαφής η συμβολή του Ο.Π.Α.Δ στην κοινωνική προστασία μέσα από τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας με τις παροχές του, όπως η ασφάλιση νέων είτε πρόκειται για περίοδο σπουδών, παροχή σύνταξης σε τέκνα και συζύγους θανόντων ασφαλισμένων αλλά και σε διαζευγμένους συζύγους.
The Civil Aid Security Organization is one of the largest and most significant social security organizations in Greece. It was founded in 1999 and its mission is to organize and monitor the civil aid social security system. Its function and granting program is based on multiple laws that are scattered and difficult to combine and apply. This thesis goal is to gather and categorize all these laws so that it is easier to analyse and apply for the benefit of the insured individuals and the organization as well. Through the process of analysing the gathered material it was possible to obtain significant information about the organizing and functional structure of the organization witch led to a better understanding of its overall function.

Master Thesis

Ασφάλιση, Κοινωνική -- Ελλάδα
Ασφάλιση, Κοινωνική -- Δίκαιο και νομοθεσία -- Ελλάδα
Social security -- Law and legislation -- Greece
Social security -- Greece
Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου


Ελληνική γλώσσα

2008
2015-09-20T09:47:19Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.