Education de sante a l' age de l' adolescence : cas de la Crete

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Αγωγή υγείας στα πλαίσια της εφηβικής ηλικίας : περίπτωση Κρήτης
Education de sante a l' age de l' adolescence : cas de la Crete

Γρίβα, Σταυρούλα

Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
Ντάνος, Αναστάσιος
Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας

Στην παρούσα εργασία εξετάζεται η αγωγή υγείας, υπό το πρίσμα της εφηβικής ηλικίας, ως τρόπος ζωής και ως μέσο για τη διατήρηση της καλής υγείας του ατόμου - εφήβου. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους στόχους και στη μεθοδολογία της αγωγής υγείας ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά της, στην αρχή και στον τρόπο που εξελίχθηκε προκειμένου να διαμορφώσουμε μια σφαιρική αντίληψη, στο ρόλο του κράτους και στα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα και παγκοσμίως, στην αξία της αγωγής υγείας για τον άνθρωπο και εν κατακλείδι για ολόκληρη την ανθρωπότητα, στα ηθικά και νομικά ζητήματα που προκύπτουν καθώς και σε προτάσεις για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. Σκοπός της εργασίας είναι να δώσει τις γνώσεις αυτές σε όλους όσους έρχονται σε συχνή επαφή με τους εφήβους αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για αυτούς. Χρησιμοποιώντας τον όρο αγωγή υγείας υπό την ευρύτερη έννοια - σωματική, κοινωνική, ψυχολογική- και εξετάζοντας τις συνθήκες που συνδέονται με αυτή, βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από έρευνα που διεξήχθη στα πλαίσια της εργασίας στο μαθητικό πληθυσμό εφηβικής ηλικίας της Κρήτης, επιτυγχάνεται μία ενδελεχής επισκόπηση και ανάλυση των παραγόντων και των συμπεριφορών που διαμορφώνουν την υγεία των εφήβων. Σκοπός των ευρημάτων αυτών είναι η επινόηση τρόπων βελτίωσης και αναδιαμόρφωσης της αντίληψης των νέων, ώστε να υποκινηθούν και να οδηγηθούν σταδιακά στην υιοθέτηση περισσότερο υγιών συμπεριφορών υγείας.

Master Thesis

Adolescence
Preventive health services for teenagers -- Greece -- Crete
Well-being
Health
Αγωγή υγείας
Εφηβεία
Δημόσια υγεία -- Ελλάδα
Health behavior in adolescence -- Greece -- Crete


Ελληνική γλώσσα

2009
2015-09-20T14:48:34Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.