Στρατηγικός σχεδιασμός αναμόρφωσης του τρόπου λειτουργίας του δημόσιου νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Στρατηγικός σχεδιασμός αναμόρφωσης του τρόπου λειτουργίας του δημόσιου νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

Σωτηροπούλου, Μαρία - Αντιγόνη

Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας
Χατζηδήμα, Σταματίνα

Ο στρατηγικός σχεδιασμός και το management αποτελούν πρακτικές οι οποίες χρησιμοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο δημόσιος τομέας τα τελευταία χρόνια κάνει προσπάθειες να προσαρμοστεί σε αυτές τις πρακτικές. Τα επίπεδα αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας διαφέρουν βέβαια κατά περίπτωση αλλά η αρχή έχει γίνει. Η ιδέα του στρατηγικού management είναι κάτι το καινούργιο για τους οργανισμούς οι οποίοι καλούνται να αλλάξουν τις μέχρι τώρα πρακτικές τους και να αρχίσουν να λειτουργούν με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό. Αν καταφέρουν να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να μεγιστοποιήσουν τα επίπεδα της απόδοσης τους. Στην παρούσα εργασία, με βάση το νόμο 2889/01, ο οποίος καθοδηγεί τα νοσοκομεία ώστε στο μέλλον να έχουν έναν στρατηγικό προσανατολισμό, θα επιχειρηθεί η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης για ένα δημόσιο νοσοκομείο. Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο χωρίζεται σε δύο μέρη: στο πρώτο μέρος γίνεται παρουσίαση του νοσοκομείου - πρόκειται για το Κωνσταντοπούλιο Γενικό Περιφερειακό νοσοκομείο Ν. Ιωνίας "ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ" - και καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης. Στο δεύτερο μέρος και με βάση πραγματικά δεδομένα, αναπτύσσεται ο στρατηγικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Master Thesis

Νοσοκομεία -- Διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα
Strategic planning
Public hospitals -- Administration -- Greece
Hospitals -- Administration -- Greece
Στρατηγικός σχεδιασμός


Ελληνική γλώσσα

2015-09-20T15:45:58Z
2009


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.