Διαδικασία χρηματοοικονομικής ανάλυσης : η πρακτική που εφαρμόζεται στο χρηματοπιστωτικό τομέα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Πειραιώς   

Αποθετήριο :
Διώνη   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Διαδικασία χρηματοοικονομικής ανάλυσης : η πρακτική που εφαρμόζεται στο χρηματοπιστωτικό τομέα

Κεφαλά, Σοφία Π.


2006-09-08T08:06:57Z


Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση της διαδικασίας χρηματοοικονομικής ανάλυσης και της πρακτικής που εφαρμόζεται στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Συγκεκριμένα αναφέρεται η διαδικασία ανάλυσης και οι παράγοντες που πρέπει να εξετάζονται προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση χρηματοδότησης από ένα πιστωτικό ίδρυμα. Η ανάλυση των χρηματοοικονομικών δεικτών της αιτούμενης για χορήγηση εταιρείας, η συνδυαστική χρήση των δεικτών αυτών, η αξιολόγηση του πίνακα ταμειακών ροών που παρουσιάζει, η κατάρτιση και εκτίμηση του πίνακα των μελλοντικών της ταμειακών ροών καθώς και τα ποιοτικά της στοιχεία ( διοίκηση εταιρείας, φορείς, management κ.α ) αποτελούν τα βασικά συστατικά στοιχεία για την ορθολογική λήψη τέτοιου είδους οικονομικών αποφάσεων. Επιπλέον αναφέρεται η διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου μια εταιρεία να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίων μέσω εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τα στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο της καθώς και ο ρόλος του αναδόχου εισαγωγής. Στο τελευταίο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται μελέτη συγκεκριμένου ελληνικού πιστωτικού ιδρύματος, της Τράπεζας Αττικής, ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθεί για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τα επιχειρηματικά δάνεια.

Χρηματοπιστωτικό σύστημα
Χρηματοοικονομική ανάλυση

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.