Προστασία της ιδιωτικότητας στα κοινωνικά δίκτυα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Προστασία της ιδιωτικότητας στα κοινωνικά δίκτυα

Κυριάκης, Στέφανος

Λαμπρινουδάκης, Κωνσταντίνος
Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η μελέτη των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για τη νέα μορφή επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης των ανθρώπων που έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Αρχικά θα γίνει αναφορά σε κάποια εισαγωγικά και γενικά σημεία του Διαδικτύου και συγκεκριμένα, θα δοθεί έμφαση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα θα αναφερθούν κάποιοι ορισμοί, θα παρουσιαστούν ορισμένα σημαντικά ιστορικά και στατιστικά στοιχεία για τα κοινωνικά δίκτυα. Καθώς επίσης, θα παρουσιαστούν και κάποιες τεχνολογίες που βασίζονται τα σημερινά, αλλά και τα παλιότερα κοινωνικά δίκτυα. Θα αναλυθούν δύο από τα «μεγαλύτερα» και «διασημότερα» κοινωνικά δίκτυα, το Facebook και το Twitter. Θα αναλυθούν οι σημαντικές λειτουργίες των σελίδων αυτών, τα ιστορικά στοιχεία, αλλά και η πολιτική προστασίας που ακολουθούν και οι «παγίδες» που κρύβουν. Θα μελετηθούν και θα προσδιοριστούν οι κίνδυνοι και οι απειλές που παρουσιάζουν τα κοινωνικά δίκτυα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους κινδύνους εκείνους που αφορούν στα προσωπικά τους δεδομένα. Σημαντικό κεφάλαιο της εργασίας αποτελεί η ενότητα 5, στην οποία παρουσιάζονται όλα τα νομοθετικά και ρυθμιστικά πλαίσια, οι αναθεωρήσεις και οι τροποποιήσεις που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο Διαδίκτυο, σε παγκόσμια κλίμακα, στην Ευρώπη αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Στο τέλος θα αναφερθούν κάποια γενικά συμπεράσματα και παρατηρήσεις.

Bachelor Dissertation

Προστασία δεδομένων
Κοινωνικά μέσα
Κοινωνικά δίκτυα


Ελληνική γλώσσα

2015
2016-11-30T08:38:23Z


Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.