Συμβολή στη μελέτη της ποιότητας του γάλακτος της περιοχής Αττικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

Συμβολή στη μελέτη της ποιότητας του γάλακτος της περιοχής Αττικής (EL)
Contribution to the study of swine atrophic rhinitis. II. Vaccine preparation and experimental use in the field (EN)

ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΧΑΡΑΜΑΡΑ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Για να μελετηθεί η ποιότητα του γάλακτος της περιοχής Αττικής λήφθηκαν από το εργοστάσιο ΑΣΠΡΟ του Ασπροπύργου, σε χρονικό διάστημα 8 μηνών, 186 δείγματα αγελαδινού γάλακτος και προσδιορίστηκαν, η συνολική μικροβιακή τους χλωρίδα, ο χρόνος αποχρωματισμού του κυανού του μεθυλενίου και η υγιεινή κατάσταση του μαστού των ζώων που τα έδωσαν. Σε άλλα 178 δείγματα προσδιορίστηκαν ο χρόνος αποχρωματισμού του κυανού του μεθυλενίου και τα σωματικά τους κύτταρα και διερευνήθηκε αν υπάρχει σχέση μεταξύ τους. Από την ανάλυση των πειραματικών δεδομένων προέκυψαν τα εξής: α) Σύμφωνα με τον Ελληνικό Κανονισμό Ποιότητας Γάλακτος, 21% των δειγμάτων κατατάσσονται στην Α κατηγορία, 34% στη Β και 45% στη C, παρά το γεγονός ότι το γάλα της περιοχής Ασπροπύργου θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας. β) Η ποιότητα του γάλακτος των ζώων που αρμέγονται με μηχανές υστερεί έναντι εκείνου που αρμέγεται με τα χέρια. γ) Οι εκτροφές των οποίων τα ζώα αρμέγονται με μηχανές, παρουσιάζουν μεγαλύτερη προσβολή μαστίτιδας. δ) Υπάρχει υψηλή συσχέτιση μεταξύ του χρόνου αποχρωματισμού του κυανού του μεθυλενίου και του συνολικού αριθμού μικροβίων του γάλακτος. ε) Ο χρόνος αναγωγής του κυανού του μεθυλενίου δεν επηρεάζεται από τον πριθμό των σωματικών κυττάρων του γάλακτος. (EL)
Cow's milk samples were taken from the area of Attica and their total viable counts, methylene blue reduction time and mastitis status were determined. From the results taken it was concluded that: a) There is negative correlation between the methylene blue reduction time and the total viable counts of milk. b) The microbial quality of the milk from animals milked by hands is superior of that milked by machines. c) The mastitis status of the herds milked by machines is inferior of those milked by hands. d) According to the Greek Code of Quality of Milk, 21% of the samples examined were found to be of A class, 34% of B, and 45% of C. e) The methylene blue reduction time was found to be independent of the number of the somatic cell counts (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

Ελληνική γλώσσα

2019-12-03


Hellenic Veterinary Medical Society / Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (EN)

1792-2720
2585-3724
Περιοδικό της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας; Τόμ. 34 Αρ. 4 (1983); 301-309 (EL)
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society; Vol. 34 No. 4 (1983); 301-309 (EN)

Copyright (c) 2019 ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΜΑΡΑ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.