Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Ηλεκτρομαγνητικό νέφος

Σιώλου, Στυλιανή

Ηλεκτρομαγνητικό νέφος η ηλεκτρονέφος το νέφος που προέρχεται από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση όπως ασύρματα τηλέφωνα, Bluetooth, φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι και παραπέμπει στη γνωστή θολούρα της ατμόσφαιρας προερχόμενη από ορατούς ρύπους. Οι πομποί δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία ένα ποσοστό από τα οποία απορροφάται από τους ανθρώπινους ιστούς και μετατρέπεται σε θερμότητα. Το ηλεκτρομαγνητικό νέφος δεν φαίνεται και δεν ακούγεται αλλά είναι δυνατό να μετρηθεί. Έτσι μας παρέχεται η δυνατότητα να κατασκευάσουμε ένα μετρητή ηλεκτρομαγνητικού νέφους όπου μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε την καλύτερη θέση μέσα στο σπίτι για τον σταθμό βάσης του ασύρματου τηλεφώνου. Είναι επίσης όργανο κατάλληλο για την διάκριση μεταξύ περιοχών με υψηλή ή χαμηλή ακτινοβολία. Στην περίπτωση που υπάρχει κάποιος σταθμός κινητής τηλεφωνίας στην γειτονιά κάποιου θα του συνιστούσαμε να ελέγξει με τη βοήθεια του μετρητή την εικόνα της ακτινοβολίας διότι πάντα υπάρχει παρουσίας ηλεκτρικών λοβών εκπομπής οι οποίοι είναι δυνατό να παράγουν επικίνδυνες στάθμες ακτινοβολίας στον προσωπικό του χώρο. Όπως και να έχει πάντως το πράγμα ο μετρητής ηλεκτρομαγνητικού νέφους μας δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι εάν οι ακτινοβολία είναι παλμικού τύπου και ποια είναι τα μέγιστα που φτάνει. Από εκεί και πέρα ο καθένας δρα ανάλογα με τα πιστεύω και τις θέσεις του επί του ζητήματοσ.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρομαγνητικα κύματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.