Η συμβολή του Raymond Loewy στον βιομηχανικό σχεδιασμό

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η συμβολή του Raymond Loewy στον βιομηχανικό σχεδιασμό

Ατματζίδου, Μαρία

Ο Raymond Loewy ήταν ένας άνθρωπος δραστήριος, πολυτάλαντος, με φαντασία, που μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που χρειαζόταν ο μέσος άνθρωπος. Μα πάνω και πριν απ’ όλα ο Loewy ήταν ένας πάρα πολύ καλός σχεδιαστής και αυτό το επιβεβαιώνει η “κληρονομιά” που άφησε πίσω του. Υπάρχουν σχέδια του, που εξακολουθούμε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και τώρα, σχεδόν δύο δεκαετίες απ’ το θάνατό του. Οι περισσότερες απ’ τις αρχές του βιομηχανικού σχεδιασμού στηρίζονται σε δικές του ιδέες και απόψεις. Ήξερε καλά πως έπρεπε να σκέφτεται και να δουλεύει ένας βιομηχανικός σχεδιαστής. Έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός επαγγέλματος που έμελλε να χαρακτηριστεί ως ένα απ’ τα πιο “καυτά” επαγγέλματα της δεκαετίας του ’90 με βάση το περιοδικό Time. Η επιτυχία του Raymond Loewy είναι το γεγονός ότι αν ζούσε θα μπορούσε, ακόμα και σήμερα, να ισχυριστεί πως δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος σε καμία βιομηχανική χώρα του κόσμου που να μην έχει “συναντήσει” έστω και μια φορά στη ζωή του κάποιο απ’ τα σχέδιά του! Η κόρη του Laurence Erickson Loewy προσπαθεί μέσω του Ιδρύματος Raymond Loewy (Raymond Loewy Foundation) και της επίσημης ιστοσελίδας του Raymond Loewy στο Internet, να διατηρήσει τη μνήμη του πατέρα της ζωντανή, όμως η υστεροφημία του Raymond Loewy στο χώρο του σχεδίου είναι δεδομένη.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.