Prepagation of apple jam with bioactive ingredients

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Prepagation of apple jam with bioactive ingredients

Τοπαλίδης, Ιωάννης Ισαάκ

Thesis (Masters)
masters
Thesis

2018

2018


Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η δημιουργία ενός προϊόντος με τη συνήθη μεθοδολογία που εφαρμόζεται κατά την οικιακή Παρασκευή παρόμοιων προϊόντων. Συγκεκριμένα παρασκευάστηκε μαρμελάδα μήλο με βιοδραστικά συστατικά που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία. Το ίδιο το μήλο έχει σπουδαία συστατικά με αντιοξειδωτική δράση όπως φαινολικές ενώσεις και φλαβονοειδή τα οποία με τη σειρά τους συντελούν στην αύξηση της υγείας των καταναλωτών. Η μεθοδολογία παρασκευής της μαρμελάδας μήλου με βιοδραστικά συστατικά είναι απλή και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε μικρή (οικιακή παρασκευή) όσο και σε βιομηχανική/ημι-βιομηχανική κλίμακα. Αρχικά, το φρούτο πλένεται, καθαρίζεται, ομογενοποιείται με τη βοήθεια μπλέντερ και στη συνέχεια οδηγείται σε βρασμό από τον οποίο προκύπτει είτε με την προσθήκη πηκτίνης είτε χωρίς αυτή (ανάλογα με το προϊόν που προορίζεται για μαρμελάδα / το ζελατινώδες πήγμα που ονομάζεται μαρμελάδα. Σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές απόψεις είναι σημαντικό και αναγκαίο για τη σύγχρονη κοινωνία με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε προϊόντα, να παρασκευάζονται τρόφιμα που όχι μόνο καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων όσον αφορά το θερμιδικό τους περιεχόμενο αλλά και να βελτιώνουν, ταυτόχρονα, την υγεία και ευεξία τους, με τις ευεργετικές επιδράσεις των βιοδραστικών συστατικών. Επίσης, ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των τροφών είναι ότι μπορούν να παρασκευαστούν οικιακά με προϊόντα που προέρχονται από τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος παρασκευής τους.

Μ > Μηλιά
Φ > Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία

Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Μηλιά
Τρόφιμα - Τεχνολογία

Ελληνική γλώσσα

Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Ανάλυση και τον Ποιοτικό Έλεγχο Τροφίμων
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.