Η υφιστάμενη κατάσταση της χοιροτροφίας στην Ελλάδα

Η υφιστάμενη κατάσταση της χοιροτροφίας στην Ελλάδα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η υφιστάμενη κατάσταση της χοιροτροφίας στην Ελλάδα

Γκέσιου, Ιωάννα

Thesis
NonPeerReviewed

2019


Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι η περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης της χοιροτροφίας στην Ελλάδα, σχετικά με τις φυλές που εκτρέφονται, τα παραγωγικά τους χαρακτηριστικά, την αναπαραγωγή των χοίρων, την διατροφή τους, τις κυριότερες ασθένειες και την γενετική βελτίωση των χοίρων. Επιπλέον, περιγράφονται τα αντικείμενα της γονιδιακής τεχνολογίας καθώς και οι βιοτεχνολογικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στον κλάδο της χοιροτροφίας. Θα περιγράψουμε ποσό σημαντικός είναι ο κλάδος της χοιροτροφίας στην ζωική παραγωγή. Οι χοιροτροφία την περίοδο του 1990-2006 κάλυπτε το 33% του χοιρείου κρέατος στην Ελλάδα, είναι κλάδος που προμηθεύει κρέας στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Κατά την δεκαετία του 70 άρχισαν να δημιουργούνται μεγάλες μονάδες (χοιροστάσια) στην Ελλάδα. Η χοιροτροφία ήταν ένας ικανοποιητικός ζωικός τομέας για τα έσοδα τις χωράς μέχρι τα τελευταία χρόνια που άρχισαν η εισαγωγές κρέατος από το εξωτερικό και λόγο μειωμένης τεχνολογικής υποστηρίξεις η χοιροτροφία άρχισε να μειώνεται. Με αυτή την πτυχιακή θέλω να δείξω πόσο σημαντικός κλάδος είναι η χοιροτροφία αλλά και πόσα άλυτα προβλήματα έχει που εάν αντιμετωπιστούν και ληφθούν οι απαραίτητες λειτουργιές μιας χοιροτροφικής μονάδας τότε θα έχουμε ένα κλάδο που θα προσφέρει στην χώρα ικανοποιητικά έσοδα και έναν επιτυχημένο τομέα της ζωικής παραγωγής και όχι μόνο. Ο χοίρος είναι ένα ζώο που το DNA του έχει πολλές ομοιότητες με αυτό του ανθρώπου, επομένως είναι ένας τομέας σημαντικός και για την ιατρική.

Χοιροτροφία

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.