Η επίδραση της προσθήκης Sideritis Scardica στο σιτηρέσιο αυγοπαραγωγών ορνίθων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η επίδραση της προσθήκης Sideritis Scardica στο σιτηρέσιο αυγοπαραγωγών ορνίθων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών

Ψούνη, Αναστασία
Κωστίδου, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2020

2020


Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών ορνίθων κλωβοστοιχείας στο σιτηρέσιο των οποίων είχε προστεθεί αποξηραμένο τσάι του βουνού (Sideritis scardica) σε ποσότητα 1% και 2% σε σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών από τη μεταχείριση μάρτυρες. Τα αυγά εξετάστηκαν ως προς το βάρος τους και τα βάρη των επιμέρους συστατικών τους (κέλυφος, λεύκωμα, λέκιθος), το χρώμα της λεκίθου, την περιεκτικότητα της λεκίθου σε καροτενοειδή και τα ολικά στερεά των επιμέρους συστατικών αυγού (λεύκωμα, λέκιθος). Τα αποτελέσματα της παρούσης εργασίας έδειξαν ότι η προσθήκη αποξηραμένου τσαγιού του βουνού στο σιτηρέσιο αυγοπαραγωγών ορνίθων δε βελτίωσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων αυγών.

Π > Πτηνά - Διατροφή
Α > Αυγοπαραγωγικές μονάδες

Πτηνά - Διατροφή
Αυγοπαραγωγικές μονάδες

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.