Συστήματα αυτόματου ελέγχου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Συστήματα αυτόματου ελέγχου

Χρυσοχοΐδου, Βενετία
Καρακώστας, Ευάγγελος

Αρχικά γίνεται λόγος για την ιστορική αναδρομή της εργαλειομηχανης ως και σήμερα με λεπτομερή περιγραφή του τρόπου χρησιμοποίησης της, τις διάφορες ανάμεσα ψηφιακών και συμβατικών εργαλειομηχανων, την οργάνωση του μηχανουργείου, την κατασκευαστική φιλοσοφία των εργαλειομηχανων καθώς και αλλά υποσυστήματα που υπάρχουν. Μετά αναλύεται η αριθμητικά ελεγχόμενη μηχανή με τα συστήματα συντεταγμένων που υπάρχουν είτε στον χώρο είτε στο επίπεδο. Στις απόλυτες και σχετικές συντεταγμένες , αφού περιγράφονται στην συνεχεία αναλυτικά τα συστήματα συντεταγμένων στις εργαλειομηχανες. Επίσης αναφέρεται ο προσδιορισμός της θέσης καθώς και τα συστήματα έλεγχου , τα μέσα επικοινωνίας , η διάταξη της μηχανής αριθμητικού έλεγχου και η ακρίβεια CNC. Στο τέταρτο κεφαλαίο μιλάμε για τις εφαρμογές του αριθμητικού έλεγχου. Δηλαδή ποια μηχανικά εργαλεία κοπής μέταλλου υπάρχουν, αναλύεται ο αυτοματοποιημένος σχεδιασμός, η ηλεκτρονική παραγωγή, ο έλεγχος- επιθεώρηση αλλά και άλλες εφαρμογές και τάσεις που υπάρχουν, τωρινές και μελλοντικές. Πιο εξειδικευμένα στο πέντε κεφαλαίο αναλύουμε τον αυτόματο έλεγχο όπως τον έλεγχο ανοιχτού βρόχου, τον έλεγχο κλειστού βρόχου, την λειτουργία μεταφοράς. Ο έλεγχος όμως απαιτεί και γνώση μαθηματικών που την περιγράφουμε, όπως και την σταθερότητα του συστήματος. Όλα αυτά με ένα παράδειγμα προσπαθούμε να τα επεξηγήσουμε. Στο έκτο πάλι κεφαλαίο αναφερόμαστε στα συστήματα αυτόματου έλεγχου της μηχανής, απλά περιγράφουμε τα στοιχεία ανταπόκρισης, τα συστήματα έλεγχου θέση, επίσης γίνεται λόγος για τα συστήματα ελέγξου θέσης, τα περιγραμμικα συστήματα έλεγχου καθώς και της διάφορες τους. Και για την σωστή αντίληψη μας κάνουμε στο τέλος του κεφαλαίου μια ανάλυση ενός τυπικού συστήματος ΑΕ. Μια από της εφαρμογές των ΣΑΕ είναι και τα μετρητικά ρομπότ στο έβδομο κεφαλαίο. Πρόκειται για μηχανές υψηλής ταχύτητας που περιγράφονται τα συστήματα έλεγχου τους , οι αισθητήρες, οι ευέλικτες ρύθμισης καθώς και τα είδη τους. Τέλος στο παράστημα γίνεται μια αναλυτική ερευνά αγοράς γύρω από της τελευταίας τεχνολογίας εργαλειομηχανες. Ουσιαστικά το ενχειριδιο αυτό είναι ένας βοηθός για τον φοιτητή του Βιομηχανικού Σχεδιασμού να μπορέσει να καταλάβει τα συστήματα αυτόματου έλεγχου στις εργαλειομηχανες πιο εξειδικευμένα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτόματος έλεγχος
Εργαλειομηχανές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.