Σχεδιασμός και γραμμή παραγωγής ηλεκτρικού ψυγείου οικιακής χρήσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Σχεδιασμός και γραμμή παραγωγής ηλεκτρικού ψυγείου οικιακής χρήσης

Μεταξάκης, Νικόλαος

Παρουσιάζεται ο σχεδιασμός ενός προϊόντος το οποίο δεν φημίζεται γι αυτόν. Το ψυγείο είναι από τα προϊόντα που δεν επιδέχονται μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό και παρ’ όλα αυτά, ο σχεδιασμός, είναι πολύ σημαντικός για τη ροή της γραμμής παραγωγής του. Αυτή τη σχέση θέλουμε να εξετάσουμε σε αυτήν την εργασία Έτσι, στο πρώτο κεφάλαιο, δίνεται ένας ορισμός για το ψυγείο και αποφασίζεται ποιος συγκεκριμένος τύπος θα μελετηθεί. Ακόμη αναφέρουμε τη σχέση του προϊόντος με τον άνθρωπο και έναν από τους προμηθευτές του προϊόντος αυτού στην αγορά. Μέσα από τον προμηθευτή αυτόν, εξετάζονται οι διεθνείς αγορές στον κλάδο του προϊόντος. Στο δεύτερο κεφάλαιο περνάμε στο σχεδιασμό του ψυγείου. Αφού αναλύονται τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα κοινό ψυγείο, δίνονται οι σχεδιαστικές προτάσεις από τις οποίες φαίνεται πόσο μπορεί να αλλάξει ένα προϊόν, όχι και τόσο εθισμένο σε σχεδιαστικές αλλαγές . Ακόμη, γίνεται μια αναφορά στο design της εταιρείας μέσω της οποίας μπαίνουμε στο χώρο του ψυγείου και εξηγούνται οι τεχνολογίες sensor plus και no frost. Το κεφάλαιο κλείνει με την επίδραση της εργονομίας στο σχεδιασμό του ψυγείου. Αφού δούμε το σχεδιασμό περνάμε και στη γραμμή παραγωγής του ψυγείου όπου φαίνεται η διαδικασία κατασκευής του αναλυτικά. Βλέπουμε τους ελέγχους που γίνονται και σε τι ποσοστό της παραγωγής. Αναφερόμαστε στις πρώτες ύλες και τα εξαρτήματα που συναρμολογούνται κατά τη διάρκεια της παραγωγής και εξετάζουμε τη σχέση ανάμεσα σε design και γραμμή παραγωγής με την ευελιξία της γραμμής παραγωγής. Στο τελευταίο κεφάλαιο μέσα από τον προμηθευτή των ψυγείων στην αγορά, φαίνονται οι ενέργειες του τομέα αυτού για την προστασία του περιβάλλοντος. Δίνεται ένα παράδειγμα εξοικονόμησης ενέργειας και αναφέρονται οι κανονισμοί και οι ενέργειες ώστε το προϊόν αυτό να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός
Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.