Η θεωρία της μορφής στην σχολή του Bauhaus

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Η θεωρία της μορφής στην σχολή του Bauhaus

Γεωργιάδης, Θεόδωρος
Σαραντινού, Σταματία

Bauhaus([Bau-Haus]=το οικοδόμημα, το κτίριο) Γερμανικό σχολείο σχεδιασμού, το οποίο τις δεκαετίες του ’20 και του ’30, έγινε το πρωτοπόρο πνευματικό και δημιουργικό κέντρο του μοντερνισμού. Το Bauhaus ξεκίνησε στην Βαϊμάρη το 1919, ως συγχώνευση δύο προϋπάρχουσων σχολών τέχνης και με διευθυντή τον Walter Gropius. To πρόγραμμα διδασκαλίας ήταν καινοτόμο, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή αντιπροσωπευτική εισαγωγή στην ζωγραφική με ένα εξαμηνιαίο προπαρασκευαστικό τμήμα(Vorlehre ή Vorkurs), στο οποίο τα υλικά, η μορφή και το χρώμα προσεγγίζονταν με ανεικονικές ασκήσεις. Στο επόμενο στάδιο, οι σπουδαστές δούλευαν υπό την επίβλεψη δύο καθηγητών, ενός καλλιτέχνη και ενός τεχνίτη, με εξειδίκευση σε μια ειδικότητα. Τα τελευταία χρόνια αφιερώνονταν στον σχεδιασμό στην αρχιτεκτονική και σε συγγενικά πεδία.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός
Τέχνη - Μελέτη και διδασκαλία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.