Φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για βιώσιμες κατασκευές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για βιώσιμες κατασκευές

Κουρούς, Ιωάννης

Η ανάγκη για νέα νοοτροπία στο σχεδιασμό των κτιρίων δεν απορρέει μόνο από την παραπάνω διαπίστωση. Οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Η ίδια η φύση θέτει περιορισμούς και όρια τα οποία πρέπει ο άνθρωπος να σέβεται αφού καμιά εκ των υστέρων παρέμβαση δεν είναι ικανή να αποκαταστήσει την οικολογική διαταραχή. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ γίνεται συνείδηση ότι το αρχιτεκτονικό έργο για να επιζήσει στο χρόνο πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στο χώρο και στο περιβάλλον. Στην παρούσα εργασία θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε καταρχήν σκέψεις και μετέπειτα προτάσεις έτσι ώστε οι κατασκευές να είναι μεν βιώσιμες χρόνοτεχνόοικονομικά ενώ εν συνεχεία να είναι και φιλικές προς το περιβάλλον.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικολογία
Βιοκλιματική αρχιτεκτονική
Αρχιτεκτονική - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.