Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης (eurepgap) στην καλλιέργεια του κρεμμυδιού

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης (eurepgap) στην καλλιέργεια του κρεμμυδιού

Αγγέλου, Δήμητρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την τελευταία αναθεώρηση της ΚΑΠ ενθαρρύνει τους αγρότες να παράγουν γεωργικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών. Η ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών είναι ένας τρόπος γεωργικής παραγωγής που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ασφαλών, φρέσκων, οικονομικά εφικτών, δίχως ελαττώματα από έντομα και ασθένειες προϊόντων με κύριο στόχο τη μείωση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και την ασφάλεια του περιβάλλοντος. Η ολοκληρωμένη διαχείριση στον πρωτογενή τομέα εφαρμόζεται από δυο συστήματα ποιότητας στην Ελλάδα το πρωτόκολλο EUREPGAP και το πρότυπο AGRO. Ανάμεσα στα προϊόντα στα εφαρμόζεται το EUREPGAP στην Ελλάδα είναι και το κρεμμύδι. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό αλλά και μπαχαρικό, είναι φυτό ποώδες το οποίο απαιτεί για τη συμπλήρωση του βιολογικού του κύκλου (από σπόρο σε σπόρο) δύο ή τρία χρόνια. Το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης EUREPGAP που εφαρμόζεται στο κρεμμύδι αποτελείται από: 1)Το εγχειρίδιο: Περιγράφει συνοπτικά όλο το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης καθώς και την παρουσίαση της πολιτικής που διέπει την εκμετάλλευση του κρεμμυδιού. 2)Οι διαδικασίες περιέχουν μια σαφή περιγραφή των διάφορων λειτουργιών της εκμετάλλευσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης που εφαρμόζεται. Η πρώτη έκδοση τους ετοιμάζονται από τον σύμβουλο ποιότητας, ελέγχονται από τον επιβλέποντα και τον επικεφαλή.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Βιομηχανικά
Αγροτικά προϊόντα


Ελληνική γλώσσα

2008

http://anaktisis.uowm.gr/105/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.