Εχθροί και ασθένειες της ελιάς στην περιοχή Νέας Αγχιάλου του Νομού Μαγνησίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Εχθροί και ασθένειες της ελιάς στην περιοχή Νέας Αγχιάλου του Νομού Μαγνησίας

Σαρακατσάνου, Αφθονία

Στο γεωγραφικό κέντρο της Ελλάδας και στην ανατολική άκρη της Θεσσαλίας, ένας κατάφυτος νομός ξεχύνεται και χωρίζει «το βουνό των Κενταύρων» το Πήλιο από τον Παγασητικό κόλπο και το τρικυμισμένο Αιγαίο. Η θέρμη του κόλπου μαζί με το χιλιοτραγουδισμένο τούτο χώμα, είναι η μεριά που παράγονται οι ευλογημένοι καρποί. Οι ελιές, τα μήλα, τα αχλάδια και όλοι οι άλλοι θησαυροί που η φύση τόσο πλουσιοπάροχα χάρισε στους ανθρώπους αυτού του τόπου. Ο νομός αυτός, είναι ο νόμος Μαγνησίας με τους πολλούς δήμους του, όπως τον Δήμο Νέας Αγχιάλου. Συγκεκριμένα ο Δήμος της Νέας Αγχιάλου βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιότερα της πόλης του Βόλου στον Νομό Μαγνησίας. Έχει έκταση 48.000 στρέμματα και πληθυσμό 6.400 κατοίκους. Η περιοχή είναι πεδινή, πολύ εύφορη με πολλά καλλιεργούμενα είδη.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά - Ασθένειες και παράσιτα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.