Η βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των κηπευτικών στο θερμοκήπιο

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Η βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των κηπευτικών στο θερμοκήπιο

Χατζημιχαήλ, Ιωάννης

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2002

2002


Οι μέθοδοι καλλιέργειας οι οποίες είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον εφαρμόζονται σταδιακά σε μεγαλύτερες εκτάσεις. Η βιολογική καλλιέργεια είναι μια από αυτές τις μεθόδους. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να χαρακτηρίζεται ένα προϊόν βιολογικό, πως γίνεται ο έλεγχος της σωστής εφαρμογής της μεθόδου καλλιέργειας και πως ο καταναλωτής μπορεί να αναγνωρίσει αν ένα προϊόν είναι βιολογικό. Η πιο σημαντική προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν βιολογικό είναι να μην ανιχνεύονται σε αυτό ουσίες με υπολειμματική δράση, που σημαίνει ότι αποκλείεται η χρήση των χημικών εντομοκτόνων, μυκητοκτόνων που εφαρμόζονται στις συμβατικές καλλιέργειες. Η αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών γίνεται με μεθόδους που δεν επιβαρύνουν το προϊόν και το περιβάλλον. Για την αντιμετώπιση των εχθρών των καλλιεργειών χρησιμοποιούνται αρπακτικά και παρασιτικά έντομα, ακάρεα, νηματώδεις, εντομοπαθογόνοι μύκητες και ιοί. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται γενική αναφορά στους ωφέλιμους οργανισμούς που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των εντόμων, καθώς επίσης και στα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη ή τον περιορισμό των προσβολών από αυτά.

Β > Βιολογικά προϊόντα
Φ > Φυτά - Ασθένειες

Φυτά - Ασθένειες
Βιολογικά προϊόντα

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)